Concert Arms and Sleepers

Vineri, 13 mai, incepand cu ora 21:30, trupa americana Arms and Sleepers va sustine un concert in Iasi la Baia Turceasca, exact in ziua cand are loc lansarea mondiala a celui de-al treilea lor LP, intitulat The Organ Hearts. Evenimentul, poate cel mai important al inceputului de an pentru iubitorii de muzica electronica din Iasi, va fi precedat de o conferinta de presa organizata la Libraria Humanitas Lapusneanu (ora 19).

Arms and Sleepers este un duo american de ambient/ trip-hop format in anul 2006 in Boston, Massachusetts. Au produs 11 albume si EP-uri si au concertat in numeroase tari din America de Nord si Europa. Max Lewis si Mirza Ramic au experimentat diferite modalitati de imbinare a stilurilor musicale, ignorand tiparele si impunandu-se pe scena experimental underground.
Fiecare album e o continuare a celui anterior…Black Paris 86 (2007) e o imbinare a elementelor de trip-hop, glitch si ambient, mentinand in acelasi timp nuante de pop si jazz prin intermediul vocii. Cel de-al doilea album, Matador (2009), ramane pe aceeasi lungime de unda aducand totusi o noutate – numeroase aparitii vocale : Tom Brosseau (Fat Cat Records), Shelley Short (Hush Records), Ben Shepard ( Uzi & Ari, Own Records), care ii insoteste si in turneul european 2011.

Noul album contine mai putina chitara si se concentreaza mai mult pe compozitii electronice drum-heavy. Sunetul este intens, umplut cu texturi variate si straturi complicate, fara frica de a se elibera de orice constrangeri de gen.

Evenimentul are loc in plin turneu pan-european Arms and Sleepers, coincidenta facand ca Iasul sa aiba onoarea de a gazdui concertul de lansare a noului album.

Inainte de recitalul Arms and Sleepers, proiectul local AV//Satellites va asigura un warm-up.

Biletele costa 10 lei achizitionate in avans de la Club Brain si magazinul U-man din Iulius Mall, in seara concertului urmand a fi vandute cu 15 lei, la Baia Turceasca.

http://www.myspace.com/armsandsleepers

http://www.armsandsleepers.com/

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: