Concert aniversar | Corul Aletheia, 10 ani de excelență


Aflat la ceas aniversar, Corul „Aletheia” al Universității Naționale de Artă „George Enescu” din Iași va sărbători împlinirea a zece ani de la înființare printr-un concert care va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie 2019, de la ora 19, la Biblioteca Centrală Universitară.

În cei zece ani de activitate artistică, membrii corului au obținut pentru România 10 premii internaționale în competițiile susținute în Belarus, Polonia, Italia și Rusia (șase premii întâi, un premiu doi și trei premii speciale ale juriului). În turneele din străinătate, artiștii au cântat mai ales lucrări ale compozitorilor ieșeni contemporani, fiind mândri de valorile culturale românești.

În fiecare an, la sărbătoarea Crăciunului, Corul „Aletheia” a oferit publicului lucrări noi scrise de către compozitori din Iași – Viorel Munteanu, Tudor Chiriac, Gheorghe Duțică, Romeo Cozma, Sandu Bantaș, Iustina Nedelcu. Fiecare colindă are povestea ei, spusă de vocile calde ale artiștilor din cor.

Aletheia este simbolul încrederii că acolo unde se muncește cu pasiune alături de oameni minunați, răsplata excelenței nu întârzie să apară. Pentru noi acest cor a fost spațiul în care truda, frica, ambiția și bucuria și-au dat mâna cu acceptare generoasă, ducându-ne către tărâmuri neașteptate. Mie, cei zece ani mi-au dăruit multe. Aici am descoperit cum pot face ca fărâma de talent din fiecare dintre noi să nu rămână neexplorată sau neobservată. Aici am râs și am plâns cât pentru o viață întreagă. Aici am aflat cine sunt”, a spus conf. univ. dr. Dorina Iușcă, dirijorul corului.

În concertul din 30 noiembrie 2019, intitulat „10 ani de Excelență”, aceste colinde vor putea fi auzite din nou, iar publicul va afla și povestea Corului Aletheia spusă de Anca Medeleanu. Alături de artiști va fi și actorul George Cocoș care va recita „Iarna pe uliță” ca nimeni altcineva.

Combinația inspirată dintre arhaismul vechilor colinde și noutatea tehnicilor de compoziție, alături de farmecul poveștii unui drum de succes vor face din concertul de pe 30 noiembrie un moment deosebit, un dar pe care Corul „Aletheia” îl va oferi ieșenilor.

INFO

Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi

Str. Cuza Voda nr. 29, Iasi, Romania.

Telefon/fax: +4 0232 276020

Web: www.arteiasi.ro

FB: www.facebook.com/arteiasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: