Concert ALTERNOSFERA

Vineri, 3 februarie, ora 20:00, in Underground Pub.

Pret bilet: 15 lei presale, 20 in seara concertului. Bilete pe www.eventim.ro

Tuborg Sound si Rock Events sustin turneul de lansare a noului album VIRGULA, al binecunoscutei formatii din Republica Moldova, Alternosfera.
Un turneu de concerte incendiare in cele mai mari cluburi din tara. Alaturi de ei Synops, Toy Machines ( Cluj) si Changing Skins( Brasov, Bucuresti).

Dupa ce si-a scris Wamintirile din „Orasul 511” si a vrut sa puna punct cu „Visatori cu plumb in ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordica” perioadei romantismului liric in creatia sa, ALTERNOSFERA anunta lansarea albumului VIRGULA, cel de-al treilea album al formatiei din Republica Moldova.
Albumul de fata reprezinta prima parte dintr-un triptic conceptual al formatiei ALTERNOSFERA, numit EPIZODIA cu 3 CD-uri componente: VIRGULA, 3 si 14. Partea a doua si a treia urmeaza a fi lansate pe parcursul anului 2012.

Chintesenta tripticului EPIZODIA graviteaza in jurul celei mai importante si celebre constante matematice PI (π). Invaluita in trecut de misticism, constanta π datorita relatiei sale cu natura cercului este inseparabila de sfera si univers. Conceptul EPIZODIA isi propune sa devina inseparabil de ALTERNOSFERA si universul sau: publicul.
VIRGULA reprezinta miezul tripticului EPIZODIA, titlul pe care il poarta al 3-lea album cu 14 piese: 3,14. Virgula separa si uneste in acelasi timp intregul de fractionar, rationalul de irational, realitatea de vis, sentimentele distincte si episoadele discrete de sirul continuu al vietii, sir plasat in labirintul existentei.
In sustinerea albumului pe 1 februarie, va fi lansat videoclipul piesei „Arunca-mi”. Un alt videoclip se afla in pregatire si urmeaza a fi o surpriza pentru ascultatorii fideli. De asemenea, in perioada imediat urmatoare, fanii formatiei se vor bucura de inregistrarile live a sapte piese din album, primele doua deja fiind disponibile pe canalul official al formatiei pe youtube(Muta, Virgula,).

In prezent componenta formatiei este:
• Marcel Bostan – Voce, Clape (fondator, 1999 – prezent)
• Eugen Berdea – Tobe
• Victor Coșparmac – Chitara Bass
• Marin Nicoara – Chitara, Clape (ianuarie, 1999 – prezent)
• Sergiu Aladin – Chitara, Clape

Daca in primii ani de existenta formatia isi cauta tematica si stilul, experimentand cu diverse instrumente, acumuleaza experienta inregistrand primele demo-uri. Schimband, de-a lungul timpului atat componenta cat si directia muzicala, trupa a ajuns la maturitate, avand un stil propriu, inconfundabil.
Alternosfera inseamna experienta rockului alternativ melodic, cu clapa care `duce` toata melodia. Versurile sunt de cele mai multe ori de dragoste, avand insa si conotatii sociale sau politice. Ca sound, Alternosfera este unica in momentul de fata pe piata muzicala basarabeana, contextul de influente variind de la anii ’80 la rockul alternativ al Seattle-ului anilor 90, si cu influente de AB4 sau Nirvana pe alocuri.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: