Concert Alexandrina la Iasi @Casa de Cultura a Studentilor

alexandrina iasi-15 mai

Alexandrina sărbătorește 10 ani de scenă printr-un concert special care va avea loc pe 15 Mai 2016,  la Casa de Cultura a Studentilor din Iași, cu incepere de la ora 20:00. Biletele vor fi puse în vanzare în zilele următoare.

Alexandrina Hristov, originară din Chișinău, Republica Moldova, a cunoscut succesul artistic în București, unde s-a mutat in 2006, dupa ce în 2005 a fost una dintre protagonistele filmului “Trois femmes de Moldavie”, în regia lui Paul Cuzuioc pe a cărui coloană sonoră s-au aflat câteva dintre piesele sale.

În 2009 Alexandrina a lansat albumul “Om de Lut”, o colecție de cântece compuse într-o perioadă lunga de timp, unele chiar în copilărie. Succesul albumului, care conține piese cunoscute precum “Printre Flori”, “Fata Merge Pe Jos”, “Noi 2”, “De Când Am Plecat” a provocat atât prezența Alexendrinei la radio și televiziune, cât și apariția ei la festivaluri importante din țară, cum ar fi Festivalul de Jaz de la Garâna sau Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Alexandrina a fost prezentă și pe scene din Londra, Paris, Nantes, Moscova si Sankt Petersburg.

Al doilea album, “Flori de Spin”, a fost lansat in 2014, la Sala Radio din București, în cadrul unui show audio-video spectaculos si conține hiturile “Orasul Umbre”, care este prezent si pe coloana sonoră a serialului “Umbre”, produs de HBO Romania, “Pijamale Reci” si “Te iubesc”.

În ultimii doi ani Alexandrina a participat la festivaluri mari din țară precum Green Sound Festival, Untold și Airfield.

Live-urile sunt spectaculoase, este folosita e o gama largă de instrumente atât tradiționale cât și electronice, Alexandrina fiind acompaniată de cinci muzicieni din Timișoara: Petre Ionuțescu , Gabriel Almași, Mihai Moldoveanu, Radu Pieloiu și Ovidiu Zimcea.

Alexandrina sărbătorește anul acesta 10 ani de activitate și lucrează la cel de-al treliea album, programat să apara în a doua jumătate a anului.

INFO

Casa de Cultura a Studentilor Iasi

Str. Vasile Conta 10, Iasi

www.alexandrina.ro

www.facebook.com/alexandrinamusic

www.youtube.com/user/AlexandrinaOfficial

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: