Concert Alexandrina în Iași

Concert Alexandrina în Iași/ afis undergroundSAMBATA, 15 IUNIE 2013, 21:00, Alexandrina va susține un concert în Underground Iași.

In acelasi weekend Alexandrina va sustine si alte concerte in zona:

  • Vineri, 14 iunie, 21:00 – TALCIOC CULTURAL, SUCEAVA
  • Duminica, 16 iunie, 21:00 – PUB S4, BACAU

ALEXANDRINA HRISTOV

Alexandrina Hristov (n. 5 mai 1978, Chișinău, Republica Moldova) este o artistă originară din Republica Moldova. Activitatea sa se leagă de muzică, pictură și poezie. Piesa cu care a devenit cunoscută publicului românesc se numește “Fata merge pe jos”.

Alexandrina a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Activitatea sa se leagă de muzică, pictură și poezie, pe care le combină foarte reusit. În anul 2005, a fost una dintre protagonistele filmului “Trois femmes de Moldavie”, în regia lui Paul Cuzuioc, pe a cărui coloană sonoră s-au aflat câteva dintre piesele sale. În urma realizării acestui film, s-a mutat în România, unde a avut primele sale aparitii într-o serie de concerte la Cafe Deko din București.

Artista a mai cântat la Festivalul de Jazz de la Gărâna, Festivalul Om bolnav, la Peștera Bolii, la Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Printre primele sale apariții se numără o serie de concerte la Cafe Deko din București, precum și participări la emisiuni precum “Teo” (Pro TV),”Garantat 100%” (TVR) ori “Duminica în familie” (Antena 1). Solista a câștigat de asemenea notorietate prin intermediul Internetului, înregistrări din concerte fiind răspândite prin programe peer-to-peer.

Stil muzical și influențe

Alexandrina cântă în română, franceză și rusă. Stilul său muzical este greu de definit, dar se încadrează între pop acustic, rock contemporan, alternative, jazz și soul, cu elemente inovatoare la nivelul compoziției și versurilor. Alexandrina apare adesea pe scenă alături de o trupă de instrumentiști, dar uneori își susține recitalul în formulă voce-pian.

În ceea ce privește preferințele sale muzicale, Tori Amos deține întâietate, cu care împartașește trăsături precum sensibilitatea și versatilitatea vocii, virtuozitatea de a cânta la pian și sensibilitatea versurilor, pe alocuri absurde. Alți artiști care i-au influențat stilul sunt PJ Harvey, Bjork, Morcheeba.

Sursă: http://ro.wikipedia.org

BILETE

Intrare: 30 lei

REZERVARE

Rezervari: 0735004001 (intre orele 18-23)

INFO

http://www.alexandrina.ro/

https://www.facebook.com/alexandrinamusic

Pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/526903654024695

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: