Competiția inginerească EBEC revine în Iaşi. Inscrieri pana pe 18 noiembrie

ebec-2016-iasi

În perioada 25-26 noiembrie BEST Iași organizează etapa locală a competiţiei inginereşti European BEST Engineering Competition (EBEC), adresată tuturor studenţilor de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Vineri, 25 noiembrie, începând cu ora 17:00 are loc deschiderea oficială a evenimentului, care va fi urmată de prima secţiunea Show&Tell. Aceasta se adresează tuturor studenților, viitorilor inginer care vor să își prezinte cunoştinţele acumulate prin realizarea propriilor proiecte şi prezentarea acestora, în faţa reprezentanților companiilor, și studenților interesați.

Pe data de 26 noiembrie se va desfășura competiția propriu zisă care este structurată în două secțiuni, Team Design și Case Study, unde studenții aleşi pot participa la una din acestea două, formând echipe de câte 4 persoane și având 4 ore la dispoziție, pentru a veni cu cele mai bune prototipuri și soluții.
Proba de Team-Design presupune multă îndemânare și ingeniozitate. Studenții  trebuie să-și demonstreze iscusința în a construi dispozitive din materiale neconvenționale, care să respecte anumite cerințe prestabilite și să fie funcționale.

ebec-2016-iasi

Pentru proba de Case Study, studenții trebuie să rezolve o problemă tehnică sau managerială (o situaţie specială în cadrul unei companii sau societăţi). Aceştia trebuie să ajungă, într-un timp limitat, la o soluţie optimă, fiind constrânşi de anumite resurse, condiţii stabilite, în prealabil.

Câștigătorii ingenioși ai acestor două etape se vor califica la faza națională a competiției, EBEC România și Republica Moldova, urmând ca finaliștii de la această etapă să participe la etapa finală,ce va avea loc în Brno, Cehia.

La nivel european, competiția se desfășoară în 85 universități tehnice, din 33 de țări, urmând ca la etapa finală să participe peste 100 de studenți.

În cazul în care vrei și tu să faci parte din unica competiție inginerească la nivel european, vezi mai multe detalii pe www.EBEC.BESTis.ro și nu uita să aplici până pe 18 noiembrie.

INFO

www.EBEC.BESTis.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: