(ANULAT) Comedia ”Niste animale”, in premiera la Iasi

Sunteti invitati luni, 30 ianuarie 2017, de la orele 19:30 in sala mare a Teatrului National ”Vasile Alecsandri” Iasi la premiera ieseana a comediei ”Niste animale”, dupa Ion Baiesu. (ANULAT)

Ion Băieșu, un om care a făcut școala primară la Poponeți, a fost trimis la liceu de un preot cu numele Ciomag, determinat, așadar, de chiar spiritul locului să aibă umor. Scenariul cuprinde, într-un tot unitar, trei piese convertite spre un registru fabulistic. O femeie, o dresoare care întruchipează o formă de dictatură, apare brusc, nu prea se știe cum și de unde, ca orice dictatură, și-i tratează pe artiștii dintr-un teatru ca pe niște animale.

CONCURS

Castiga invitatii duble la spectacol! Trimite raspunsul la intrebarea: Cine semneaza scenariul piesei? pe adresa iasifun@ziaruldeiasi.ro pana joi, 26 ianuarie 2016, ora 12:00. Precizati si un numar de telefon!

UPDATE CONCURS: Castigatorii invitatiilor duble sunt Mihaela Traista si SALAGEANU  OVIDIU NICUSOR. Castigatorii vor primi invitatii la un alt spectacol!

Artiștii sunt constrânși să joace personaje hibride, oameni cu trăsături animalice, provenind, de fapt, dintr-o societate modificată aproape genetic de cei care conduc discreționar. Spațiul social explorat: familia, un mic infern, care, printr-o răsucire măiastră de condei, sfârșește prin a fi un surogat de paradis.

Personajele sunt reduse la instinctele primare. Nu au creier, nu au inimă, iar cele care au, se pierd în jocuri gratuite și absurde. Ticăloșii suferă sau mimează suferința și își caută argumente care să le legitimeze ticăloșia. Nefericiții își produc iluziile salvatoare, își caută explicații în metafizic, devenind, evident, comici și, uneori, tragicomici. Exprimarea lor e duplicitară, cuvintele nu comunică, ele ascund: intenții, mârșăvii, infidelități, etc. Niște escroci sinceri, în definitiv, cu procese de conștiință.

Ca orice comedie, NIȘTE ANIMALE se sprijină pe comicul de situație, pe comicul de limbaj și, în plus, în bună tradiție românească (Caragiale, Ionescu, Sorescu, Vișniec) aduce la lumină infiltrări de tragic, de absurd domestic (familial), de absurd existențial chiar.

Romică Țociu, Cornel Palade, Ana-Maria Mirică și Ada Palade întruchipează, exemplar, 15 personaje, într-un spectacol-maraton, cu muzică, dans și umor de bună calitate. Regie, scenariu și scenografie: Gheorghe Hibovski. Coregrafie: Marcela Țimiraș.

BILETE ȘI REZERVĂRI

Pret bilet: 70 lei ; 50 lei. Rezervari bilete pentru spectacole la  telefon: 0749 052 323. Puteti procura bilete pentru spectacol de la agentia de bilete de la Casa Studentilor IASI. PROGRAM AGENTIE –   L-V: 10:00-19:00, sâmbăta: 10:00-17:00.

INFO

www.spectacoleiasi.ro

PE ACEEASI TEMA:

”Gunoierul” la Teatrul National Iasi

”Macelaria lui Iov”, in regia lui Radu Afrim

Trădări. Hamlet -un studiu Shakespeare la Teatrul National Iasi

”Povestea pasarii fara cuib” @Teatrul National Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Harap Alb | Sala Unirii (Cinema Victoria)

Aventuri cu… DL. Goe | Sala Unirii (Cinema Victoria)

Doru Octavian Dumitru | Show de comedie

Love and other things | Liber Artis Orchestra

Scrie un comentariu: