Comedia muzicala ”Pretioasele ridicole”, de Vasile Spatarelu / FMR 2016

pretioasele-ridicole

Sunteti invitati marti, 25 octombrie 2016, de la ora 19:00,la Casa de Cultura a Studentilor la comedia muzicală „Prețioasele ridicole” de Vasile Spătărelu, pe un  libret de  Dimitrie Tăbăcaru și Anda Tăbăcaru-Hogea, după piesa omonimă de Molière. Spectacolul este prezentat in cadrul Festivalului Muzicii Romanesti, aflat la editia cu numarul XIX.

Soliști: Magdelon – Daniela Goria; Cathos – Maria Păuleț; Jodelet – Paul Celmare; Gorgibus – Ionuț Copăcel; Mascaril – Gheorghe Șapcă; La Grange – Mihai Ciucălău; Du Croisy – Bogdan Avram; Marotta – Diana Vornicu.

Participa orchestra Filarmonicii „Moldova” si  Grup coral de fete.

Regia: Anda Tăbăcaru-Hogea (Universitatea Națională de Muzică București). Asistent regie: Eduard Sveatchievici (Opera Națională Română Iași). Scenografia: Elena Șoltuz, Monica Pop, Tiberiu Pop. Pregătirea muzicală: Raluca Amariei. Producător: Romeo Cozma. Conducerea muzicală: Consuela Radu-Țaga.

Cu o tradiție de peste patru decenii, Festivalul Muzicii Românești organizat la Iași de Filarmonica Moldova și Universitatea Națională de Arte George Enescu, este singurul festival dedicat în întregime muzicii autohtone, reușind să creeze un cadru adecvat de afirmare locală și națională a tinerilor compozitori, interpreți și muzicologi.

Cea de-a XIX-a ediție, ce se va desfășura în perioada 22–28 octombrie 2016,  propune publicului ieșean, și nu numai, o paletă largă de evenimente accesibile tuturor categoriilor de audiență, de la muzica veche la cea contemporană, de la tineri compozitori la nume consacrate, de la concerte camerale la operă. Printre acestea sunt incluse simpozioane de muzicologie, lansare de carte și Gala concursului de compoziție „Al. Zirra”.

Programul COMPLET al manifestarii poate fi consultat AICI!

INFO

Filarmonica de Stat „Moldova”

Adresa: Str. Cuza Voda 29, RO-700037, Iasi

Tel: (004) 0232-212509; 0232-314601

E-mailsecretary@filarmonicais.ro

Web: filarmonicais.ro

FB: www.facebook.com/FilarmonicaMoldovaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: