Comedia ”Afacerea Est” proiectata la Ateneul din Iasi

afis-afacerea-est

Comedia lui Igor Cobileanski spune povestea unei prietenii surprinzătoare dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Proiecția va avea loc duminică, 20 noiembrie 2016, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” de la ora 19.00. 

Doi tineri moldoveni se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui.

Afacerea Est îl readuce pe Cobileanski în zona umorului cald și uman, condimentat pe alocuri cu sarcasm și tragedie. Acest „road movie” moldovenesc, apreciat de The Hollywood Reporter ca fiind “fun and fascinating”, vorbește pe limba tuturor, a fiecăruia dintre noi.

Filmul este produs de Alien Film, în co-producție cu Just a Moment (Lituania), Brio Film (Republica Moldova) și KaNoi Film (România), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Lithuanian Film Center, HBO și TVR.

Scenariul & regia: Igor Cobileanski. DOP: Feliksas Abrukauskas. Montaj: Răzvan Ilinca și Eugen Kelemen. Sunet: Cristian Tarnovețchi. Muzica: Liviu Elekeș. Scenografie: Vali Ighigheanu. Costume: Maria Pitea. Producător: Iuliana Tarnovețchi.

BILETE

Biletele au fost puse în vânzare la prețul de 15 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

PE ACEEASI TEMA:

“Romeo și Julieta… making of” @Ateneul din Iasi

”Povestea printesei Thea” – teatru pentru copii @Ateneul din Iasi

”Cu drag, Van Gogh” la Ateneul din Iasi

”Dumbrava basmelor muzicale” la Ateneul din Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

”Prima data” se joaca pe Esplanada Mimoza – Păcurari / ATENEUL ÎN ORAȘ

Un centru de studii coreene va fi înființat la UAIC

Turneul „Muzica Palatelor României” ajunge la Iași

Turul Virtual Google 360 Inside View, disponibil pe piata din Romania

Scrie un comentariu: