”Come on, Andy!”, spune presa britanica. Cine va cistiga finala masculina de la Wimbledon?

Daca vrei sa zimbesti ca Andy Murray, poarta o palarie ”Come on, Andy!” sau asculta cit de bogat va deveni daca va cistiga Wimbledon-ul.

Federer vs Murray - Finala Wimbledon 2012

Cititorii  ”The Sun of Sunday” au primit impreuna cu ziarul o masca cu chipul lui Andy (zimbind, desigur), ”The Mail of Sunday” ofera impreuna cu editia tiparita  un fel de palarie, iar ”The Sunday Times” le spune cititorilor sai cit de bogat va deveni Murray daca il va invinge pe Federer: ”Un premiu de 100 milioane de lire il asteapta pe Andy Murray daca invinge la Wimbledon.”

Murray  valoreaza deja 24 milioane de lire”, conform listei publicata de ‘The Sunday Times”. Unul dintre impresarii sportivi din Marea Britanie spune: ”Acest meci poate insemna usor 100 milione de lire pentru Murray. Ginditi-va ca tenisul este un joc cu fani in toata lumea, ca fotbalul sau golful. El are deja citiva sponsori puternici, insa cistigarea turneului de la Wimbledon ii poate aduce contracte noi din zona producatorilor de imbracaminte sport sau a cluburilor de sanatate. Toate contractele actuale ale lui Murray vor fi suplimentate cu bonusuri substantiale pentru cistigarea turneului. Imi imaginez ca majoritatea vor contine clauze de cel putin un milion de lire”.

In ”The Sunday Telegraph”, Boris Becker afirma ca Murray a depasit o ”bariera mentala”: ”Nu a  ajuns in finala pentru ca a jucat cel mai bun tenis din istorie. Nu datorita mobilitatii sale, loviturilor sau serviciului,  cu toate ca acestea au impresionat in ultimele meciuri. A ajuns in finala pentru ca si-a dorit foarte mult acest lucru si a facut tot ce a putut pentru asta. Cine stie daca va mai avea aceasta sansa, de a juca finala de la Wimbledon? Pentru Roger, este a saptea oara, insa pentru Andy este o premiera, iar daca va cistiga o va face datorita increderii ca poate acest lucru

John Lloyd a scris din inima in ”The Mail Of Sunday”: ”Impotriva tuturor statisticilor, simt ca Andy Murray va face istorie, astazi, pe terenul central. Macar pentru o data, cred ca  cifrele seci ale statisticilor sint irelevante pentru ceea ce se va intimpla cu adevarat, in aceasta dupa-amiaza,  pe teren. Ignor faptul ca Roger Federer – detinatorul unui record de 16 titluri de Grand Slam cistigate – este cel mai mare jucator care a pasit vreodata pe iarba de la Wimbledon si imi voi asculta inima: Andy Murray va cistiga!

A patra finala importanta pentru britanic

Federer si Murray - Wimbledon 2012

Murray admite cu sinceritate ca in prima sa finala importanta, cea impotriva  lui Federer, la US Open, in 2008 era invins inainte ca finala sa inceapa.

Cea de-a doua intilnire a avut loc un an si patru luni mai tirziu, pe un alt tip de teren dar impotriva aceluiasi adversar, si a fost o experienta traumatizanta pentru Andy. Lacrimile de la finalul meciului in care a fost invins cu 6-3, 6-4, 7(11)-6 nu au fost de crocodil.

A treia finala, la un an dupa cea de-a doua, a fost deprimanta din alt motiv. Murray a avut un plan care parea sa mearga foarte bine impotriva sirbului Novak Djokovic. Insa, extraordinara putere de lupta si increderea totala in victorie aratate de sirb l-au facut pe Andy sa arate ca si cum nu si-ar fi dorit victoria, meciul terminindu-se in trei seturi, Djokovic cistigind cu  6-6, 6-3, 6-2.

Dupa un an si sase luni, cu Ivan Lendl de partea sa, Murray a ajuns in fata celei de-a patra finale, cea mai importanta dintre toate. Si,  spre deosebire de ceilalti membri ai patrulaterului ”The Big Four” care au cistigat primul lor titlu jucind in fata unor adversari mai slab cotati decit ei la acel moment, britanicul trebuie sa cistige nu doar impotriva unuia dintre cei mai buni jucatori ai lumii, dar a unuia  dintre cei mai mari campioni ai Wimbledon-ului.

Acelasi, Federer!

In Romania, meciul este transmis in direct de Digi Sport, incepind cu ora 16.00.Sa ne bucuram de tenis!

Sursa: www.wimbledon.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: