COLOCVIUL NAȚIONAL DE MUZICOLOGIE ediția XXI, 22-23 februarie 2019

Vineri, 22 februarie 2019, ora 16:00, în sala „Eduard Caudella”, Casa Balș din str. Cuza Vodă, nr. 29 va avea loc deschiderea manifestărilor Colocviului Național de Muzicologie, Ediția XXI, cu tematica ARTA SONORĂ și INTERDISCIPLINARITATEA.

Festivitatea de deschidere va fi urmată de lansarea celui de-al XIV-lea volum de Studii de muzicologie, continuând cu momentul IN HONOREM – VIOREL MUNTEANU. Cu ocazia celebrării compozitorului, muzicologului, profesor universitar doctor Viorel Munteanu – personalității emblematice a culturii ieșene –, va fi lansat  albumul aniversar VIOREL MUNTEANU – Portrete în timp…, împreună cu volumele autorului Rezonanțe și Documente sonore: creații vocal-simfonice și de cameră, vol. V și Muzică de cameră, vol VI.

Susținerea lucrărilor participanților la acest colocviu va avea loc sâmbătă, 23 februarie, începând cu ora 9:00 și va include, de asemenea, expoziția și lansarea de carte György Ligeti. O privire în universul sonor sau matematici pe claviatură, de Amalia Szücs Blănaru.

Președinte de onoare al Colocviului Național de Muzicologie este prof. univ. dr. Gheorghe Duțică. Moderatori eveniment – prof. univ. dr. Gheorghe Duțică (Universitatea Națională de Arte „George Enescu”) și prof. Maria Georgeta Popescu (Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”).

PARTENERII acestui proiect sunt Colegiul Național de Artă Octav Băncilă Iași, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Universitatea Națională de Arte George Enescu Iași – Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice, Centrul de Cercetare Știința muzicii şi Editura Artes.

OBIECTIVELE majore propuse de Colocviul Național de Muzicologie sunt: investigarea istorico-științifică și structurală a fenomenului muzical; favorizarea formării unei viziuni globale și realiste privind modul concret în care trebuie conceput și realizat procesul de creație; manifestarea inițiativei de susținere a propriilor opinii – în special pentru elevi, studenți, masteranzi – și constituirea unui real schimb de experiență, prin transmiterea către participanți a rezultatului cercetării fiecăruia în vastul domeniu al învățământului cultural – artistic și educativ. Acestea ar fi cele mai importante preocupări pentru tânăra generație, dar și noi, dascălii avem o menire sfântă de a șlefui, a contura personalitatea noii generații și, în mod implicit, de a da aripi viitorului…

INFO

www.muzicologie.ro

PE ACEEASI TEMA:

Concert cameral | 15 iunie 2021

Capodopere ale muzicii corale

AD LIBITUM | Sala Eduard Caudella

TRIO IVOIRE (DE) – Concert de jazz

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Halloween Escape Party | Master Escape

No Exi(s)t – spectacol de teatru / performance | Teatrul din Stejar

Baby Elvis | Fresh @The Trumpets

Atelier Spre 4 | Art+Design

Scrie un comentariu: