Colocviul international ”Tehnici si materiale pentru restaurarea monumentelor de arhitectura”.

Colocviul ''Tehnici si materiale pentru restaurarea monumentelor de arhitectura''

Institutul Cultural Roman „Mihai Eminescu” la Chisinau si Facultatea de Arhitectura si Urbanism de la Universitatea Tehnica din Moldova, in colaborare cu Uniunea Arhitectilor din Moldova si Agentia de Inspectare si Restaurare a Monumentelor din Moldova, organizeaza colocviul international „Tehnici si materiale pentru restaurarea monumentelor de arhitectura”.

Prelegerile din cadrul colocviului vor dezbate despre bunele practici in domeniul restaurarii monumentelor istorice: materiale, tehnici si atitudine. In cadrul evenimentului se va face o exemplificare pe analiza Casei Zemstvei Basarabene – cladire istorica din centrul Chisinaului pe care ICR Chisinau are de gand sa o restaureze ca sediu si pentru un Centru Muzeal si Multidisciplinar.

Prin intermediul ICR Chisinau evenimentul beneficiaza, alaturi de reputati specialisti locali, de prezente notabile din domeniul salvarii monumentelor de patrimoniu, fiind anuntata prezenta lui David Baxter – director program, Director Programe Europene, IHBC- Centrul de specializare in reabilitarea patrimoniului construit – Castelul Bánffy din Bontida, Rominia, Dragos Marcu – inginer, profesor la Universitatea de Arhitectura si Urbanism din Bucuresti, proiectantul structurii celor mai inalte cladiri in Romania, Serban Sturdza – arhitect, vicepresedinte  Fundatia Pro Patrimonio si vicepreşedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, Angelo Roventa – arhitect, autorul celebrului „Cub negru” – cladirea provizorie a Teatrului National din Iasi

Evenimentul va avea loc la pe data de 25 ianuarie 2012  la ora 10.00, la Facultatea de Arhitectura si Urbanism de la Universitatea Tehnica din Moldova, Chisinau, Bulevardul Dacia Nr. 39, Corpul de studii nr. 9, Aula 212.

Pe data de 26 ianuarie 2012, incepind cu ora 11.00, va avea loc analiza obiectivului denumit Casa Zemstvei (Chisinau, strada Sciusev, nr.103), intrarea prin curtea Muzeului National de Etnografie si Istorie Naturala.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: