CoLaboratory – de la rezidențe digitale la expoziție

Centrul Cultural German Iași și Boderline Art Space organizează marți, 27 aprilie 2021, de la ora 18:00, vernisajul expoziției CoLaboratory, cu lucrări de artă vizuală create în tandem, în vara anului trecut, rezultate în urma unor rezidențe digitale.

Expoziția va putea fi vizitată până în data de 27 mai 2021.

Ultimul an a stat sub semnul schimbării și al adaptării, al regândirii și al reflecției, domeniul cultural și artistic fiind unul dintre cele mai afectate de contextul actual. Astfel, centrele culturale germane din România și Republica Moldova și-au unit forțele cu scopul de a susține artiștii locali și de a le oferi oportunitatea de a se conecta digital cu artiștii din Germania în cadrul unei serii de rezidențe artistice digitale – CoLaboratory.

Prin acest proiect s-a propus un exercițiu de imaginație, invitând artiștii să reflecteze asupra schimbărilor prin care a trecut procesul artistic în ultimele luni. Ce formate alternative se nasc din această situație? Cum ne ajută tehnologia să răspundem distanțării fizice/sociale?

În cadrul CoLaboratory au fost invitați 14 artiști din trei țări, grupați în perechi formate din artiști din România/Republica Moldova și Germania. Tandemurile au colaborat pe durata unei luni de zile pentru a crea o lucrare de artă digitală, care să îmbine două forme de exprimare artistică: imaginea și cuvântul.

Proiectele prezentate la Borderline Art Space:
“An Archive of Solitude”/ Tandem Brașov: Hybrid Lab [ro] + Viktor Dallmann [de]
“The Comfort Zone” / Tandem București: Silvia Grădinaru [ro] + Claire Fristot [de]
“Collaboratory Distances” / Tandem Chișinău: Valeria Barbas [md] + Gregor Stockmann [de]
“Basic worries of empty seats” / Tandem Cluj-Napoca: Adrian Ganea [ro] + Jasmina Al-Qaisi [de]
“Biscuits rattling inside a Tin Box” / Tandem Iași: Florin Lăzărescu [ro] + Dawid Liftinger [de]
“Dear Alexandra” / Tandem Sibiu: Alexandra Zidariu [ro] + Lea Sauer [de]
“The [C]” / Tandem Timișoara: Ovidiu Hrin [ro] + Samuel Kramer [de]

Lucrările au fost prezentate până acum în cadrul festivalurilor de artă vizuală: Amural Visual Festival (Brașov), Simultan Festival (Timișoara), Clujotronic Electro Arts Festival (Cluj), Artcor (Chișinău), urmând a fi prezentate anul acesta la Sibiu și la Radar Festival de new media art (București).

În contextul pandemiei vizitarea se va face cu respectarea tuturor regulilor în vigoare, în grupuri de maximum 6 persoane. Vizitatorii sunt rugați să respecte cu strictețe regulile obligatorii de igienă personală, distanţare fizică şi acces în galerie, în vederea limitării răspândirii şi contractării virusului SARS-CoV-2.

CoLaboratory este un proiect inițiat de organizațiile culturale germane din România și Republica Moldova: Goethe-Institut București, Centrul Cultural German AKZENTE, Centrul Cultural German Braşov, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Centrul Cultural German Iași, Centrul Cultural German Sibiu, Centrul Cultural German Timișoara, în parteneriat cu: Amural, Artcor, Borderline Art Space, Clujotronic , RADAR New Media Art, Simultan Festival. Proiectul este prezentat la Iași cu sprijinul Centrului Cultural German Iași și Administrației Fondului Cultural Național.

INFO

Bordeline Art Space

Str. Belvedere 18, Iasi

Telefon: 0722 379 395

www.borderlinespace.com

www.facebook.com/BorderlineArtSpace

PE ACEEASI TEMA:

Expoziția de Artă Vizuală „ATELIER 35” 2022

Tur ghidat cu Tudor Pătrașcu | Bordeline Art Space

We Are Not Passive Visitors, expoziție de grup la Borderline Art Space

Intertemporalitate, expoziție de fotografie la Borderline Art Space

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: