Clubul Sportiv CFR Iasi in turneu bavarez

Rar mi-a fost dat in cariera mea de sportiv – sau ulterior de functionar  sportiv – sa asist la asemenea prietenii pe linie sportiva, cum am avut ocazia, luna trecuta in aprilie, dar si in aceste zile splendide de mai. Vorbim  despre echipele de popice din cadrul Asociatiei Sportive “Electrica” din Sibiu si Clubul Sportiv “CFR” din Iasi, echipe care au efectuat cate un turneu (a cate trei partide) in Passauer Land si Dingolfing din  Bavaria / Germania.

Passau

Daca despre prietenia celor din Hundsdorf / Passau (adaugam si cele doua echipe Dreiflüsse Bosna Passau + DJK West Passau ) si sportivii din Sibiu am notat expresia  UNSERE  FREUNDE ( prietenii nostrii ), iata ca acum, la vizita gruparii sportive de veterani din Iasi, am resimtit din plin prietenia dintre acesti veritabili ambasadori ai sportului din Bavaria si Romania !  Dar sa le luam pe rand.

A doua zi, dupa sosirea sportivilor din Iasi la Passau, am trecut la un program mai lejer – de acomodare prin Passau.
Astfel, am reusit sa vizitam Fabrica de bere “Löwenbrauerei” – care produce berea blonda “Urtyp Hell” – bere care detine titlul de CAMPIOANA  MONDIALA !

A urmat un drum pina la PASSAUER  RUDERVEREIN,  pentru o intalnire cu dl. Dan Grigoreanu,  nimeni altul decit un fost campion national al Romaniei. Televiziunea germana ( bavareza ) i-a dedicat fostului sportiv o emisiune speciala anul acesta, emisiune prin care s-a aratat intr-un mod excelent, cum dl Dan Grigoreanu s-a acomodat cu orasul de la confluenta celor trei fluvii.

O bucurie mare pentru fostul campion a fost deci ziua de marti 14 mai a.c. deoarece nu vin zilnic  16 – 17 persoane din Romania sa viziteze baza sportiva de pe INN. Miercuri, 15 mai a.c. – a urmat deplasarea la Dingolfing, unde in program a fost vizitarea uzinelor BMW. Aceasta vizita, pentru care vreau sa multumesc si pe aceasta cale, d-nei Andra Pirvu,  – romanca de la “Team Besucherbetreuung BMW Werke Dingolfing” – a lasat o impresie deosebita grupului din Iasi!

Am continuat cu deplasarea la STADTHALLE,  unde, inaintea partidei contra echipe ISAR, a venit din partea Primariei Locale  d-na Christina Jodlbauer  sa ureze un calduros BINE  ATI  VENIT sportivilor din Romania.

Joi, 16 mai a.c. – ultima partida a gruparii sportive CFR Iasi – contra echipei Dreiflüsse Bosna din Passau. Insasi d-na Iris Art – presedinta clubului, dar si antrenoare – jucatoare, a venit sa intimpine oaspetii din capitala Moldovei. Pina la urma a si jucat – cot la cot cu  sportivii – dar in afara de concurs. A reusit un rezultat mare – 436 pd.

Mama ei – Angela Merzbach – de asemenea sportiva la clubul amintit – a sosit ceva mai tirziu la KEGELHALLE, dar cu o bucurie foarte mare, i-a salutat pe oaspeti. Oricind, asemenea sportivi, sunt vazuti cu mult drag – aici in Passauer Land.

Cititorii acestui articol ,probabil, vor si unele date detaliate despre evolutia sportivilor din Iasi. Nu le-am uitat, dar trebuie sa spun de la bun inceput, ca nu pot sa laud doar pe cativa dintre sportivi, pentru simplu fapt ca toti au “tras”, au vrut sa arate valoarea acestui sport traditional, valoare care este incontestabila. De ce fac aceste afirmatii ? Pentru ca insusi presedintele Federatiei Internationale de Popice – Sectiunea Clasica ( NBC ) – dl SIEGFRIED SCHWEIKARDT, a venit din Sigmaringen la Passau marti dupa amiaza, a asistat la meci si a plecat spre Zalaegerszeg in Ungaria – la Campionatele Mondiale de Popice –  abia miercuri dimineata. A vrut sa vada partida integral!

Mai adaugam faptul ca joi, inaintea partidei cu Dreiflüsse Bosna Passau, sportivii veterani din Iasi, au avut ocazia, sa asiste la un ultim antrenament al nationalei feminine de popice din Germania – la Passau ! Sper ca am reusit sa aducem la cunostiinta cititorilor nostri in ce atmosfera prieteneasca s-au derulat aceste zile petrecute impreuna ! Iata rezultatele pe echipa, in care am cuprins doar primele 6 rezultate individuale:

  • BSG 2000 Passau – CFR  Iasi, scor final   2401 pd : 2411 pd
  • SKK Isar Dingolfing – CFR Iasi, scor final   2686 pd : 2474 pd
  • Dreifl / Bosna Passau – CFR Iasi, scor final 2298 pd : 2435 pd.

La ora aceasta – delegatia din Iasi – este in drum spre Romania. Speram sa ajunga cu bine si sanatosi prietenii nostri!

Georg Barth – corespondent Bavaria / Germania, 17 mai 2013

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: