Clubul Lady: Despre mediere ca metodă de rezolvare a conflictelor, la Biblioteca Județeană Iași

Afis-Club-Lady-29-noiembrie

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” vă invită sâmbătă, 29 noiembrie 2014, începând cu ora 11.00, la Sala de Lectură, la o nouă întâlnire a Clubului Lady. Întâlnirea se va desfășura sub egida Zilei Internaționale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, marcată în fiecare an pe data de 25 noiembrie. Temele propuse oferă un prilej de a reflecta asupra felului în care violența ne afectează viețile și cum situațiile conflictuale ne pot transforma relațiile sociale.

Astfel, sub genericul „Medierea ca metodă de rezolvare a conflictelor”, Daniela Roman de profesie mediator, Adrian Postu, psiholog și Dumitru Opincă, Comisar şef de poliţie, şeful Secţiei 4 Poliţie Iaşi, invitați cu această ocazie, vor discuta despre cauzele conflictelor și cum pot fi ele evitate, despre procesul de mediere și rolul mediatorului.

În cea de a doua parte a întâlnirii, Tudoriţa Grădinariu, agent principal la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi va oferi informații despre Ordinul de protecţie a victimelor de violenţă și despre instituțiile cu atribuții în prevenirea și combaterea violenței în familie.

Cu aceeași ocazie va fi lansat volumul semnat de Daniela Roman, Adrian Apostu și Dumitru Opincă, Medierea penală – un proces restaurativ. Cartea va fi prezentată de Lector univ. dr. Mihai Covalciuc. Întâlnirea va fi interactivă și se va încheia cu o sesiune de întrebări din partea publicului pe temele enunțate.

Vă aşteptăm sâmbătă, 29 noiembrie, de la ora 11:00, la Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi, Galeriile Comerciale Ştefan cel Mare, Nr. 8-10. Întâlnirile Clubului Lady sunt sponsorizate de Susanu Clinic Iaşi și sunt organizate în colaborare cu Asociația „AFECT”. Participarea este gratuită.

Despre invitați: Daniela Roman este mediator autorizat și președintele Asociației Centrul Regional de Dezvoltare, Mediere și Arbitraj Iași. Adrian Apostu este psiholog și mediator autorizat. Dumitru Opincă este Comisar şef de poliţie, şeful Secţiei 4 Poliţie Iaşi. Tudoriţa Grădinariu este agent principal la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

INFO

Biblioteca Judetean ”Gh. Asachi” Iasi

Adresa: Bd. Stefan cel Mare si Sfânt nr. 10 (Clădirea Galeriile Stefan cel Mare, etaj)

Telefon: (+4) 0332 110044

E-mail: contact@bjiasi.ro

www.bjiasi.ro

Program cu publicul: Luni – Vineri: 09.00 – 20.00; Sâmbătă, Duminică, Sărbători legale: Închis

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: