Clubul de lectură „Să citim împreună!”

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iaşi în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și Inspectoratul Școlar Județean Iași demarează un nou proiect dedicat tinerilor: Clubul de lectură „Să citim împreună!”.

Prima întâlnire va avea loc joi, 30 martie 2017, de la ora 18.00, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” (Casa de Cultură a Sindicatelor Iași, Bd. Socola nr. 34) și va fi moderată de prof. dr. Mihaela Doboş (Colegiul „C. Negruzzi”).

Cartea propusă pentru lectură şi dezbateri este ”Pulbere de stele”, de Neil Gaiman. Iniţiatorul şi coordonatorul general al proiectului este Conf. univ. dr. Emanuela Ilie de la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, didactician al limbii şi literaturii române și invitat permanent al întâlnirilor.

Activităţile Clubului de lectură „Să citim împreună!” se vor desfăşura lunar, la Filiala „Ion Creangă”, iar formula de lucru constă într-o îmbinare de alternative metodologice (atelierul de lectură, cercul de lectură şi cenaclul literar), care, din perspectiva specialiştilor în didactica lecturii, asigură dimensiunea interactivă a acestui demers formativ şi implicit stimulează apetitul pentru comunicarea competentă şi degajată despre textele literare.

Pentru a evita ca întâlnirea cu cititorii profesionişti şi clubul de lectură în sine să fie perceput ca o „şcoală altfel” sau ca o „altă oră de română”, se propun spre dezbatere participanţilor numai texte neintrate în canonul didactic, ofertante însă din perspectiva tematicii şi a stilisticii, aşadar adecvate vârstei, gustului şi orizontului de aşteptare specific cititorilor de 11-15 ani de secol XXI. De asemenea, organizatorii isi doresc ca pe termen lung acest proiect să faciliteze schimbul de idei cu cititorii de aceeaşi vârstă din alte judeţe moldave.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

PE ACEEASI TEMA:

Nocturna Bibliotecilor 2018 – Bibliotecile Unesc

Expoziția de tehnică mixtă „O fereastră spre interiorul tău”

„Bucuria Poveștilor” cu Adriana Ene, la Biblioteca Județeană Iași

Concursul de desene hazlii și caricaturi „Jocurile copilăriei”, Ediția a IV-a, 2018

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Revelion la Cafenea

New Year’s Eve at SKIN – Casino Royale

Ana Coman revine la Meru

Din online, în offline: primul turneu național al vloggerilor ajunge si la Iasi

Scrie un comentariu: