Clubul cinefililor: “Vizitatorul”, in regia lui Satyajit Ray

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundatiei culturale “Timpul”, va asteapta la Casa de Cultura “Mihai Ursachi” sa vizionati miercuri, 24 august, de la ora 18.00, in cadrul unui medalion SATYAJIT RAY: “VIZITATORUL” (“Agantuk“, 1991, color, 120 minute, subtitrare in romana realizata de Andrei Mihaila)

Sinopsis: Agantuk este un film regizat de Satyajit Ray in anul 1991 si se bazeaza pe una din povestirile scurte ale regizorului ”Atithi”. Anila primeste o scrisoare de la un om care pretinde a fi unchiul ei. Omul care pretinde a fi Manomohan Mitra apare si sta cu familia, declarand ca el este un antropolog, care a calatorit peste tot in lume. Anila este suspicioasa, dar fiul ei considera ca vizitatorul este chiar unchiul. Conflictul central al filmului il constituie chiar identitatea acestui om si lupta familiei de a-l accepta sau respinge. Vizitatorul este banuit ca a venit sa ceara cota de mostenire care i s-ar fi cuvenit daca-si dovedea identitatea, de aceea Anila crede ca acesta venise doar cu aceste planuri.

Filmul a fost produs de National Film Development Corporation of India si este considerat a fi o comedie fin, realizata in cel mai pur stil clasic cu un mesaj social foarte clar si bine conturat in rolurile personajelor. (sursa: cinemarx.ro)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: