Club Iubitor de Iaşi: “Prin Iași cu IAȘI GUIDE”

Club Iubitor de Iasi aprilie

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” vă invită luni, 4 aprilie 2016, începând cu ora 16.00, în Sala de Festivități, la o întâlnire cu cel mai recent ghid al Iașului, în cadrul Clubului „Iubitor de Iaşi”. Vom călători „Prin Iași cu IAȘI GUIDE”, alături de creatorul acestei aplicații, Andrei Tudor Ionescu.

Andrei Tudor Ionescu este ieșean, student al Facultății de Informatică a Universității din Manchester, Marea Britanie. Conștient de valorile și farmecul orașului natal, a creat acest produs pentru a ajuta turiștii, dar și ieșenii să cunoască mai în profunzime orașul Iași:

În Nord-estul României se află un oraș a cărui istorie, cultură și oameni au influențat formarea identității unei țări. Domnitori, poeți, importanți oameni politici și de cultură s-au plimbat pe străzile sale, fiecare arteră având parcă povestea ei. Iașul este un oraș care merită descoperit și înțeles. Acest ghid al capitalei Moldovei va fi folositor turiștilor pe durata vizitei lor în Iași și va fi un nou mod de a descoperi orașul natal pentru ieșeni”, scrie pe pagina dedicată aplicației autorul acesteia.

Aplicația IAȘI GUIDE este disponibilă pentru platforma iOS deocamdată, este gratuită și cuprinde informații despre muzee, galerii, monumente, biserici și mănăstiri, centre comerciale, parcuri, pietonale și piețe. Ghidul prezintă și detalii cu privire la transport, oferta  de cazare (hoteluri și pensiuni), obiective turistice din județ, conține fotografii ale Iașului de odinioară și link-uri utile către pagini cu informații. În cursul acestui an, aplicația va fi disponibilă și în sistemul Android.

Clubul „Iubitor de Iaşi” se desfăşoară în cadrul proiectului „Culorile Cărţii” al Bibliotecii Judeţene, se adresează tuturor celor pasionaţi de istoria locală şi îşi propune, prin întâlniri periodice, să faciliteze creşterea nivelului de informare asupra trecutului oraşului nostru, cunoaşterea şi monitorizarea monumentelor oraşului, conexiunea persoanelor cu interese similare.

Participarea este gratuită.

INFO

Biblioteca Judetean ”Gh. Asachi” Iasi

Bd. Stefan cel Mare si Sfânt nr. 10 (Clădirea Galeriile Stefan cel Mare, etaj)

Telefon: (+4) 0332 110044

E-mail: memorii.iesene@gmail.com

www.bjiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: