Club CLEPSIDRA: „Ion Creangă – cunoscutul necunoscut”

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași organizează marți, 14 martie 2017, începând cu ora15.00, la Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 34) o nouă întâlnire-dezbatere a Clubului Clepsidra, ediție dedicată împlinirii a 180 de ani de la nașterea maestrului basmelor și poveștilor Ion Creangă.

Prof. univ. dr. Constantin Parascan, recunoscut pentru activitatea și opera exegetică dedicate creației și vieții lui Ion Creangă, prin cele peste zece volume de cercetare publicate, va susține conferința „Ion Creangă – cunoscutul necunoscut”. Vor fi discutate aspecte speciale, neabordate de către comentatorii vieții și scrierilor sale, necunoscute sau puțin știute și analizate.

„Despre creatorii de geniu, precum Creangă, Eminescu…, nemuritori ai literaturii române, s- a scris mult. Dar oricât s-a cercetat și scris, și analizat, și dezbătut, și în ce privește scrierile lor, dar și viețile lor pământești, tot a rămas și va rămâne de-a pururi ceva tainic, nedeslușit, enigmatic, necunoscut. Și se întâmplă că deși pare totul știut și despre Creangă, și despre Eminescu, și noi, cei de azi, și cei care vor veni după noi, vor descoperi încă tușe speciale, parțial sau total necunoscute, elemente secrete ale scrierilor și vieților lor.” (Constantin Parascan)

Finalul întâlnirii va fi rezervat întrebărilor din public, cea mai pertinentă întrebare fiind premiată cu un pachet de cărți. Proiectul „Clubul Clepsidra” se desfășoară în cadrul programului Biblioteca și Societatea al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” și se adresează publicului larg interesat de felul în care moravurile politice se regăsesc în literatura națională și internațională, a decelării propagandei și ficțiunii de mesajul literar valabil exprimat prin convingerea autorilor. Activitățile proiectului sunt concretizate prin întâlniri-dezbateri trimestriale ce reunesc specialişti politologi/ filosofi/ istorici/ literați ai Iaşului și au ca scop promovarea unui mediu de comunicare de natură politico-culturală, dar și facilitarea schimbului de experienţă, cunoaştere şi informaţii.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: