Dezbatere: “Este legitima nesupunerea civica intr-o democratie?”

Actuala sesiune a programului ”Closer to Oxford” se finalizeaza la Iasi cu o dezbatere “live” pe 16 ianuarie, la Universitatea Petre Andrei (sala Aula Magna) incepand cu ora 18:30, cu tema “Este legitima nesupunerea civica intr-o democratie?” Moderatorul intalnirii este Liviu Antonesei, iar invitati sunt Gheorghe-Ilie Farte, Ovidiu Gherasim-Proca si membri ARDOR. Dezbaterea este deschisa publicului larg, iar participarea este libera.
Closer to Oxford logo“As avea nevoie de dezbateri de genul asta cel putin o data pe luna, am simtit cu ocazia asta ca sunt si cetatean, nu doar individ”, este opinia unuia dintre cei aproape 1000 de studenti care au intrat in rundele de debate online ale programului Closer to Oxford. Aceasta initiativa a Asociatiei Romane de Dezbateri, Oratorie si Retorica si a partenerii sai invita comunitatea universitara sa se exprime asupra unor subiecte de interes public, punand in centrul discursului argumentarea si gandirea critica.

Fiecare dintre partile programului Closer to Oxford are caracteristici care pot aduce un suflu nou in spatiul de dezbatere din universitatile din Romania: runde de dezbateri online, seminarii de lectura critica pe texte din jurnale internationale si in final dezbateri publice in care audienta participa inclusiv votand cu aparate individuale electronice, la inceputul si la finalul intalnirilor. Plus o platforma moderna si accesibila www.closer2oxford.ro ce incurajeaza participarea studentilor indiferent de distanta, cunostintele de start in debate sau facultatea urmata. Transcrierile si inregistrarile video ale conferintelor vor fi disponibile pe site.

Programul este sustinut de Open Society Institute si Fundatia Familiei Ratiu, are ca parteneri Centrul pentru Jurnalism Independent, Policy Center for Roma and Minorities si este sustinut de British Council, Foreign Policy Romania si Hotnews.ro.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie:

Scrie un comentariu: