Classix in Perpetuum | Classix Festival

Cea de-a doua ediție a Classix Festival va avea loc la Iași, în perioada 14 – 18 martie 2021. Desfășurat sub conceptul atemporalității, festivalul marchează revitalizarea experiențelor artistice în contextul social curent pandemic.

În punctul terminus al celei de-a doua aventuri clasice contemporane, descoperim o serie de valori comune între vestul și estul Europei. Mai precis, între interpretarea germanică a unui naționalist rus, „arbitrată” de sonoritățile lui Enescu într-un spațiu care evocă tradițiile și capodoperele Iașului.

Concertul susținut de Alexander Krichel în sala Henri Coandă a Palatului Culturii, cu sprijinul Centrului Cultural German din Iași, prezintă două suite – uriașa și virtuoza expoziție de tablouri sonore a lui Musorgski, în paralel cu fuziunea dintre folclor românesc și tendințe impresioniste a celei de-a doua suite pentru pian de Enescu.

Alexander Krichek – pian

PRGRAM

  • Modest Mussorgski (1839 – 1881): Tablouri dintr-o Expoziție (1874)
  • George Enescu ( 1881 – 1955): Suita Nr. 2 pentru pian în re major, op.10 (1903)

Intrarea la concert este liberă, bazată pe invitații gratuite în număr limitat care vor putea fi obținute pe platforma iabilet.ro. Accesul se realizează respectând normele de distanțare socială și prevederile legislației în vigoare. Ocuparea sălii va fi realizată în proporție de 30%, conform reglementărilor actuale de desfășurare a evenimentelor culturale. Organizatorii își rezervă dreptul de a actualiza modalitatea de acces și de desfășurare a evenimentului în contextul eventualelor modificări survenite în normele legale de desfășurare.

Toate concertele și evenimentele vor fi difuzate online pe pagina de Facebook.

INFO

Classix Festival

www.classixfestival.ro

www.facebook.com/classixFestival

PE ACEEASI TEMA:

Turneul international Romanian Music Journey ajunge si la Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Flavours Of Romania | Skin Resto-Bar

Cafea și praf de stele | Prăjitorul din Oz

Miss Universe România va purta la proba costum o rochie inspirată de portul Reginei Maria a României

Începe Sinestezia. 5 zile dedicate artelor la Iași

Scrie un comentariu: