Classic Car Day 2016

classic car day 2016

Poliția Rutieră a Municipiului Iași și Club Rotaract Iasi își unesc forțele pentru a XII-a oară în ceea ce privește siguranța și conduita în trafic, a ieșenilor. Devenită deja o tradiție în rândul evenimentelor ieșene, campania „Condu Prudent, Alege Viata!” de sâmbătă, 11 iunie 2016, orele 16:00-19:00, va îngloba o serie de acţiuni dedicate atât șoferilor (fie începători sau experimentați), cât și pietonilor.

Peste 2000 de pliante și autocolante cu informații referitoare la importanţa conducerii preventive vor fi distribuite automobiliștilor și motocicliștilor aflați în trafic pe B-dul A. Panu, de către membrii Asociației Club Rotaract Iași, cu susținerea unui echipaj al Serviciului Poliţiei Rutiere Iaşi. Aceștia vor răspândi mesajul campaniei naționale a Poliției Rutiere, „Alege Viaţa!”, și vor invita participanții la trafic să testeze efectele unui accident auto în simulatorul de impact „Crash”, al Facultății de Mecanică din cadrul Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași.

Vizitatorii vor putea încerca senzația unei ciocniri la viteză mică, pentru a-și imagina efectele devastatoare ale unui impact similar, ce ar putea avea loc la o viteză mult mai mare.

Astfel campania va prezenta atât efectele negative ale unei conduite incorecte în trafic, cît și plăcerile șofatului preventiv. În cadrul evenimentului „Classic Car Day – Iași”, va fi organizată o expoziție de autoturisme ce aparțin pasionaților de autovehicule recondiționate, din perioada 1930-1995, dar și a celor pasionați de automobilele destinate competițiilor sportive. Accesul la aceasta expoziție ce va avea loc pe pietonalul „Ștefan cel Mare”, este gratuit.

Deși de la inițierea campaniei „Condu Prudent, Alege Viata!”în 2008, numărul accidentelor auto grave a scăzut, conform Comisiei Europene, România se află în continuare în topul țărilor europene la capitolul pietoni morți și decese datorate accidentelor rutiere. Într-un centru universitar precum Iașiul, a cărui principală legătură cu restul țării este, drumul european E85, care și-a câștigat reputația de „Șosea a Morții”, acțiunea Asociației Club Rotaract Iaşi și a partenerilor săi este una extrem de importantă în contracararea comportamentului agresiv la volan și promovarea conduitei preventive.

Această campanie este realizată în parteneriat cu: Poliţia Rutieră Iaşi şi Primăria Municipiului Iași, Clubul de Motocicliști MC Trust Iasi, WePolish.ro(Polishauto.iasi), Hosset, A24 Assistance (Asistenta Rutiera Iasi), XS Motorsport Iasi, Tavat Eyewear, MOLDOCAR, 4 Romani in Siberia și tunerul Completechip Iasi. Parteneri media: Advertomedia.ro, www.iasi4u.ro și Cars Tuning Romania. Sponsor principal al evenimentului: Pro-X Cosmetica si Intretinere Auto.

INFO

www.facebook.com/RotaractIasi

www.facebook.com/ConduPrudent

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: