Classic Car Day 2015

classic car day 2015

Șoferii și pietonii ieșeni aleg viața în cea de-a 11-a ediție a campaniei „Condu prudent!” Poliția Rutieră a Municipiului Iași și membrii Asociației Club Rotaract Iași își unesc forțele pentru a 11-a oară în numele siguranței în trafic a ieșenilor. Devenită deja o tradiție în rândul evenimentelor ieșene, campania „Condu Prudent! Alege Viața” de sâmbătă, 6 iunie 2015, orele 12:00-18:00, va îngloba o serie de acţiuni şi atracții dedicate șoferilor și pietonilor tineri și experimentați deopotrivă.

Peste 2400 de pliante și autocolante cu informații referitoare la importanţa conducerii preventive vor fi distribuite automobiliștilor și motocicliștilor aflați în trafic pe B-dul „Anastasie Panu” de către membrii Asociației Club Rotaract Iași, cu susținerea unui echipaj al Serviciului Poliţiei Rutiere Iaşi. Aceștia vor răspândi mesajul campaniei Poliției Rutiere, „Alege Viaţa!”, și îi vor invita să probeze efectele unui accident auto în simulatorul de impact „Crash”, al Facultății de Mecanică din cadrul Universității „Gh. Asachi” din Iași. Vizitatorii vor putea încerca pe pielea lor senzațiile unei ciocniri la viteză mică și imagina efectele devastatoare ale unui impact similar la viteză mare.

Campania va prezenta deopotrivă efectele negative ale unei conduite incorecte în trafic, dar va și lăuda plăcerile șofatului preventiv printr-o expoziție de autoturisme de colecție cu intrarea gratuită. Așadar, în piața din fața Palatului Culturii vor fi expuse autovehicule recondiționate, din perioada 1930-2000, și automobile destinate competițiilor sportive.

Deși de la inițierea campaniei ‹‹Condu prudent! Alege viaţa!›› în 2008 numărul incidentelor auto grave a scăzut, conform Comisiei Europene, România se află în continuare în topul țărilor europene la capitolul pietoni morți și decese în accidente rutiere. Într-un centru universitar precum Iași, al cărei principală legătură cu restul țării, drumul european E85, și-a câștigat reputația de ‹‹Șosea a Morții››, acțiunea Clubului Rotaract Iaşi și a partenerilor săi este cu atât mai importantă

Această campanie este realizată în parteneriat cu Poliţia Rutieră Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi, Palas Mall, Liga studenților de la Facultatea de Mecanică Iași, Clubul de Motocicliști Trust Iași și Clubul de Entuziaști East Side Dogs Iași, agentia de media Adverto si tunerul Complete Chip, şi beneficiază de susţinerea portalului Iasi4u.ro. Sponsor principal ATI Motors Holding, dealer Ford.

INFO

www.facebook.com/RotaractIasi

www.facebook.com/ConduPrudent

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: