Civic Heroes în Iași – conectează ieșenii talentați cu proiectele cu impact public care au nevoie de ei

Pe 31 martie se lansează platforma de matching Civic Heroes, care conectează ieșenii talentați, cu proiecte cu impact public care au nevoie de ei. Matchingul se face în funcție timpul și abilitățile specialiștilor care vor să pună în ADN-ul Iașului ce-au mai bun de oferit.

Suntem Adi și Cristi, doi antreprenori din Iași care ne încăpățânăm să credem că se poate mai bine dacă ne unim cu toții forțele. Sunt mulți ani de cân implicăm voluntar, individual sau în echipă, în diferite proiecte ale ONG-urilor sau ale inițiativelor locale, în speranța că vom face viața mai bună pentru cei care au nevoie de sprijin. Și nu doar pentru ei, ci și pentru noi, familiile și prietenii noștri, pentru Iașul care ne este drag și în care am decis să rămânem”, notează 2 dintre inițiatorii Civic Heroes în PIN Magazine.

La evenimentul de lansare de pe 31 martie, Civic Heroes Hackathon, 25 de ieșeni vor veni la Fablab Iași, ca să petreacă o zi lucrând la 5 proiecte care schimbă mersul lucrurilor în oraș. Până pe 18 martie, oricine se poate înscrie ca specialist voluntar, ca să-și doneze expertiza pentru una dintre următoarele inițiative:

 • Website & Crowdfunding în comunitate
  o   Vino să faci designul unui site care face poftă de implicare în comunitate și permite ieșenilor să facă crowdfunding local. Află mai multe
  Mintea din spate: Fundația Comunitară Iași
 • Shop Online Salvați Copiii
  o   Vino să pui pe roate un magazin online în care cumpărăturile au sens și salvează copiii vulnerabili. Află mai multe
  Mintea din spate: Salvați Copiii Iași
 • HALA FiX
  o   Vino să creezi o campanie de fundraising pentru construcția primului centru comunitar de artă independentă din Iași și din zona Moldovei. Află mai multe
  Mintea din spate: Teatru FiX
 • Fundraising Casa SHARE
  o   Vino să  construiești o campanie de fundraising pentru Casa SHARE, singura organizație ieșeană care clădește case oamenilor vulnerabili. Află mai multe
  Mintea din spate: Casa SHARE
 • Asistent Antreprenorial Personal (AAP) – platformă pentru debut antreprenorial
  o   Vino să pui bazele unei platforme digitale care ghidează gratuit orice antreprenor, pas cu pas, fie că vrea să deschidă o covrigărie sau o fabrică de avioane. Află mai multe
  Mintea din spate: CIVICA: Cetățenii Conduc – Sergiu Ghizdovăț

Civic Heroes Hackathon

Pe 31 martie, 25 dintre ieșenii care se înscriu ca voluntari se întâlnesc la Civic Heroes Hackathon, petrec împreună o zi de lucru prin care-și lasă amprenta asupra comunității, iar seara sunt invitați, alături de prietenii lor, la petrecerea Civic Heroes. Înscrierile pentru Hackathon pot fi făcute până pe 18 martie AICI.

Toți ieșenii care se înscriu rămân în rețeaua eroilor civici și vor primi notificări când un proiect are nevoie de ei, în funcție de timpul și abilitățile pe care vor să le investească în transformarea orașului.

Credem că toate organizațiile dedicate binelui social trebuie să aibă acces la profesioniști de top. În plus, credem și că toți oamenii trebuie să aibă oportunitatea de a-și folosi talentele și abilitățile pentru a contribui la binele colectiv, de a fi transformați de o experiență de voluntariat care să-i împlinească. De aceea ne dorim să cultivăm un climat social bogat în rehttp://civicheroes.ro/ciprocitate. De aceea am construit platforma Civic Heroes.”, spun inițiatorii.

Civic Heroes pune în contact profesioniștii care vor să doneze talent și abilități, cu întreprinderile sociale și organizațiile non-guvernamentale care au nevoie de ajutorul lor. Voluntarii găsesc proiectele potrivite în funcție de abilitățile, talentele, timpul disponibil și cauzele cu care rezonează fiecare dintre ei.

Agenda Hackathonului civic poate fi consultată AICI.

INFO

Civic Heroes

civicheroes.ro

www.facebook.com/civicheroes.iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: