CIVIC BIKE în Iași, Orașul Bicicletelor

Te invităm la cea de-a doua ediție a CIVIC BIKE în IAȘI ORAȘUL BICICLETELOR! Pe 22 Septembrie 2019 marcăm Ziua Mondială fără mașini în Săptămâna Europeană a Mobilității printr-un tur cu bicicleta prin Iași, Orașul Bicicletelor!

Vă recomandăm să veniți la ora 10:00 pentru a putea să socializați și să aveți timpul necesar pentru a face poze. Plecarea pe traseu are loc la ora 11, fix!

Toți cicliștii se vor grupa în fața Școlii Generale nr. 1 “Gh. Asachi” din Iași, la începutul pietonalului de pe B-dul Ștefan cel Mare din Iași, înspre Palat.

Traseul: Școala nr. 1 “Gh. Asachi” din Iași ->Moldova Mall -> Hotel Hampton –> Târgu Cucu -> B-dul Independentei -> UMF Iași -> Casa de Cultură a Studenților –> Rond Giratoriu BCU –> Bloc Tarom -> B-dul Ștefan cel Mare -> Teatrul Național -> Filarmonică –> B-dul Independenței -> Târgu Cucu –> Hotel Hampton –> Bucșinescu –> B-dul Tudor Vladimirescu -> Splai Bahlui -> Podu Roșu -> Hotel Internațional -> Școala nr. 1 “Gh. Asachi” din Iași – 8 km

Traseul este ușor de parcurs iar deplasarea se va face pe banda I de circulație, cu respectarea regulilor de circulație. Participarea la CIVIC BIKE este voluntară și nu necesita vreo formă de înscriere, după principiile Masei Critice. Evenimentul se aliniază conceptului de Masă critică pe 2 Roți!

Masa Critică este un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) și de a atrage atenția asupra problemelor de siguranță a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiți să împartă drumul cu traficul motorizat. Participanții se întâlnesc într-un loc și la o oră prestabilită pentru a se bucura de siguranța și de compania pe care le-o oferă mersul în grup pe străzile orașului, cauzând în mod intenționat o ușoară și temporară perturbare a traficului. Filosofia generală din spatele acestui eveniment este exprimată în sloganul „Noi nu blocam traficul; noi facem parte din trafic.” Participanții demonstrează avantajele mersului pe bicicletă în orașul respectiv și pun în evidență așteptările cicliștilor în termeni de siguranță și facilități.”

INFO

www.facebook.com/orasulbicicletelor

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Inspectoratul Școlar Județean Iași inițiază în premieră programul Școala ALTFEL, de acasă

Muzicanții din Bremen la Teatrul Național de Televiziune

KLM va continua să zboare în 57 de destinații din întreaga lume

Iulius Iasi lanseaza o platforma care permite donarea directa catre spitale

Scrie un comentariu: