CIVIC BIKE în Iași, Orașul Bicicletelor

Te invităm la cea de-a doua ediție a CIVIC BIKE în IAȘI ORAȘUL BICICLETELOR! Pe 22 Septembrie 2019 marcăm Ziua Mondială fără mașini în Săptămâna Europeană a Mobilității printr-un tur cu bicicleta prin Iași, Orașul Bicicletelor!

Vă recomandăm să veniți la ora 10:00 pentru a putea să socializați și să aveți timpul necesar pentru a face poze. Plecarea pe traseu are loc la ora 11, fix!

Toți cicliștii se vor grupa în fața Școlii Generale nr. 1 “Gh. Asachi” din Iași, la începutul pietonalului de pe B-dul Ștefan cel Mare din Iași, înspre Palat.

Traseul: Școala nr. 1 “Gh. Asachi” din Iași ->Moldova Mall -> Hotel Hampton –> Târgu Cucu -> B-dul Independentei -> UMF Iași -> Casa de Cultură a Studenților –> Rond Giratoriu BCU –> Bloc Tarom -> B-dul Ștefan cel Mare -> Teatrul Național -> Filarmonică –> B-dul Independenței -> Târgu Cucu –> Hotel Hampton –> Bucșinescu –> B-dul Tudor Vladimirescu -> Splai Bahlui -> Podu Roșu -> Hotel Internațional -> Școala nr. 1 “Gh. Asachi” din Iași – 8 km

Traseul este ușor de parcurs iar deplasarea se va face pe banda I de circulație, cu respectarea regulilor de circulație. Participarea la CIVIC BIKE este voluntară și nu necesita vreo formă de înscriere, după principiile Masei Critice. Evenimentul se aliniază conceptului de Masă critică pe 2 Roți!

Masa Critică este un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) și de a atrage atenția asupra problemelor de siguranță a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiți să împartă drumul cu traficul motorizat. Participanții se întâlnesc într-un loc și la o oră prestabilită pentru a se bucura de siguranța și de compania pe care le-o oferă mersul în grup pe străzile orașului, cauzând în mod intenționat o ușoară și temporară perturbare a traficului. Filosofia generală din spatele acestui eveniment este exprimată în sloganul „Noi nu blocam traficul; noi facem parte din trafic.” Participanții demonstrează avantajele mersului pe bicicletă în orașul respectiv și pun în evidență așteptările cicliștilor în termeni de siguranță și facilități.”

INFO

www.facebook.com/orasulbicicletelor

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: