Citroen si Peugeot isi innoiesc cele mai mici modele din gama, C1 si 107

Citroen si Peugeot au prezentat versiunile restilizate ale masinilor de oras C1 si 107 care vor fi lansate in martie, dupa Salonul Auto de la Geneva. Modelele produse in Cehia sunt aproape identice din punct de vedere tehnic, la fel cu Toyota Aygo, diferentele fiind insa perceptibile la nivel estetic. Citroen spune ca C1 restilizat preia elemente de la modele mai scumpe precum DS3, iar Peugeot noteaza ca 107 deschide o directie de design care va fi continuata de 208.

C1 si 107 facelift

Peugeot 107 facelift 2012 si Citroen C1 facelift 2012 (sursa - 0-100.ro)

Citroen C1

Cel mai mic model al gamei Citroen are 3,44 lungime, iar volumul portbagajului poate fi ajustat datorita banchetei spate rabatabile de la 139 litri la peste 700 de litri. Dispune de un motor cu trei cilindri 1 litru, pe benzina, ce dezvolta 69 Cai Putere (CP) si are un consum mediu de 4,3 litri/100 km. Masina este disponibila si cu o cutie de viteza manuala controlata electronic, versiune la care consumul mediu mixt este de 4,5 litri/100 km, iar emisiile de CO2 sunt de 104 g/km.

C1 are si o serie de modificari de design, capota fiind mai scurta, bara din fata este redesenata, restilizarea aducand elemente de design de la DS3 si C3 Aircross. Printre echipamentele disponibile se numara luminile de zi cu LED, afisajul multifunctional, prizele USB si padele la volan pentru cutia de viteze automatizata.

Citroen C1 facelit va fi aratat in premiera pe 10 ianuarie la Salonul Auto de la Bruxelles si ajunge in showroom-uri in martie, dupa Salonul Auto de la Geneva. Masina produsa in Cehia a fost lansata in 2005 si s-a vandut in peste 600.000 de exemplare.

Peugeot 107

Peugeot spune ca micul 107 da primele idei despre o noua directie de design care va fi mai clar sesizata la modelul 208 ce va fi lansat tot in 2012. Peugeot 107 facelift are capota mai curbata, faruri mai mari si lumini de zi cu LED.  La interior sunt prezente noi nuante cromatice si o serie de echipamente au fost modernizate, cum ar fi CD Player-ul si MP3 player-ul.

La partea de motorizari lucrurile stau la fel ca la C1. Peugeot spune ca din martie va exista o editie dedicata femeilor a lui 107, numita ENVY. Va avea doua versiuni speciale de culoare pentru caroserie, decoratiuni ce evoca florile de cires pe capota, usi spate si portbagaj, dar si un compartiment poseta “creat special pentru a fi sigura ca nu uiti nimic cand schimbi posetele”, spune producatorul.

Peugeot 107 si-a gasit peste 660.000 de clienti din momentul lansarii, in 2005, si este produs tot in Cehia alaturi de C1 si Toyota Aygo.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie:

Scrie un comentariu: