Cinema Ateneu | 9-15 martie 2020

Ivana cea Groaznică, film regizat de Ivana Mladenovic, se lansează pe 13 martie 2020 și spune o poveste neconvențională despre o femeie care nu își găsește locul pe niciunul dintre cele două maluri ale Dunării. Filmul a câștigat premiul special al juriului secțiunii Cineasti del Presente din cadrul Festivalului de Film de la Locarno, iar la Zagreb a fost recompensat cu Marele Premiu al Festivalului.

Actrița sârbă Ivana lucrează și trăiește în România, dar după o serie de probleme de sănătate decide să își petreacă vara pe malul celălalt al Dunării, în Kladovo, orășelul natal, înconjurată de familie. Primarul îi propune să fie imaginea celui mai important eveniment local – festivalul de muzică Podul Prieteniei – și, deși nu foarte convinsă, Ivana acceptă.

Odată cu sosirea excentricilor săi prieteni de la București și pe măsură ce bârfele legate de povestea ei de dragoste cu un băiat mult mai tânăr se împrăștie în oraș, Ivana ajunge în pragul unei căderi nervoase.

Familia și prietenii sunt invitați să aducă pe ecran propriile emoții și să se interpreteze pe ei înșiși într-o poveste cinematografică despre o femeie care nu își poate găsi locul pe niciunul dintre cele două maluri ale Dunării.

Săptămâna începe cu filmul lui Juan Manuel Cotelo, Cel mai mare dar/El mayor regalo, ce spune povestea unui regizor care, la sfârșitul filmărilor, oprește totul pentru că vrea să găsească un alt final pentru filmul său, nu clasica formulă în care cei răi sunt anihilați de cei buni, iar publicul aplaudă.

Noul film al regizorului spaniol Juan Manuel Cotelo, “Cel mai mare dar” (“El mayor regalo”), începe ca un western clasic, dar se transformă în altceva.

Lungmetrajul Micul Joe/Little Joe, regizat de Jessica Hausner, a fost selecționat în competiția oficială de la Cannes și i-a adus Premiul pentru interpretare feminină actriței Emily Beecham. Filmul prezintă povestea unei plante modificate genetic, care ar trebui să aibă un efect terapeutic impresionant, acela de a face fericit proprietarul, însă, de fapt, planta va avea diverse efecte neobișnuite asupra celor din jur.

Alice, mamă singură, este o foarte dedicată fitogeneticiană, angajată într-o companie specializată în dezvoltarea unor specii noi de plante. Prin inginerie genetică, Alice a conceput o floare purpurie cu totul deosebită, nu doar datorită frumuseții ei, ci și valorii terapeutice. Dacă e ținută la temperatura ideală, hrănită conform instrucțiunilor și dacă i se vorbește constant, planta își face fericit proprietarul.

Deși politica internă a companiei o interzice, Alice își ia acasă un exemplar și i-l oferă cadou fiului ei, Joe. O botează împreună „Little Joe”. Însă pe măsură ce floarea lor crește, cresc și suspiciunile lui Alice că noua sa creație nu e chiar atât de inofensivă pe cât o sugerează numele de alint.

Urma/Legacy, debutul lui Dorian Boguţă, prezintă secretele pe care le ascund cei de lângă noi. În film îi vom revedea pe actorii Teodor Corban, Irina Rădulescu, Dragoș Bucur, Mădălina Ghenea sau Liviu Pintileasa. Lungmetrajul a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film Francofon de la Namur și a fost selectat în competiția Spectrum la Cottbus.

Anton (Marin Grigore), un pianist celebru, este dat dispărut. Poliţistul (Teodor Corban) care preia cazul află treptat despre destinul zbuciumat al artistului, relaţiile sale bizare şi deciziile care au declanşat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinţilor săi, Anton devenise obsedat de fericirea surorii sale, Ana (Irina Rădulescu), dincolo de limitele iubirii fraterne.

Lassie, cel mai faimos cățel din istoria filmului, revine pe marile ecrane cu o aventură care ne va ține cu sufletul la gură și ne va umple inimile de căldură: Lassie se întoarce acasă. Povestea emoționantă a acestei prietenii indestructibile va rezona nu numai cu iubitorii de animăluțe de companie, ci și cu cei care nu au uitat să fie copii.

Florian are doar 12 ani, și cel mai bun prieten al său este Lassie, un splendid collie. Dar, când tatăl lui Florian își pierde job-ul, familia e nevoită să se mute într-un apartament mult mai mic, unde nu au voie să aducă și câinele. Florian e devastat pentru că trebuie să renunțe la Lassie. Cel care îl preia pe Lassie e contele von Sprengel, care, însă, pleacă într-o călătorie spre Nord, așa că Lassie rămâne pe mâinile administratorului domeniului, un individ care îl tratează extrem de rău. Pentru că Lassie nu poate trăi fără Florian, evadează, și așa începe o călătorie fabuloasă și plină de aventuri, căci și Florian pornește în propria sa căutare. Cei doi vor străbate toată țara căutându-se unul pe celălalt, căci niciun obstacol nu poate sta în calea unei prietenii dintre un copil și câinele său iubit.

PROGRAM

9 martie 2020

  • Ora 17.00 – „Cel mai mare dar” – (regia Juan Manuel Cotelo)– AP 12 – PREMIERĂ
  • Ora 19.00 – „Micul Joe” – Little Joe – (regia Jessica Hausner) – AP 12
  • Ora 21.00 – „URMA” – (regia Dorian Boguță) – N15 – Nerecomandat sub 15 ani

11 martie 2020

  • Ora 17.00 – „URMA” – (regia Dorian Boguță) – N15 – Nerecomandat sub 15 ani
  • Ora 19.00 – „Micul Joe” – Little Joe – (regia Jessica Hausner) – AP 12
  • Ora 21.00 – „Cel mai mare dar” – (regia Juan Manuel Cotelo)– AP 12

13 martie 2020

  • Ora 18.00 – „Micul Joe” – Little Joe – (regia Jessica Hausner) – AP 12
  • Ora 20.00 – „Ivana cea Groaznică” – (regia Ivana Mladenovic) – AP 12 – PREMIERĂ

15 martie 2020

  • Ora 14.00 – „Lassie se întoarce acasă” – (regia Hanno Olderdissen) – AG – 2D – PREMIERĂ – Dublat

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 12-25 lei lei și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul cinemaiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului National Iasi , de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: cinemaiasi.ro

FB: www.facebook.com/Cinema.Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: