Cinema Ateneu | 27-30 august 2020

În ultimele zile din luna august, pe terasa acoperiș de la Ateneul Național din Iași, cinefilii vor putea viziona patru producții premiate și apreciate încă de la lansare.

Seria de proiecții începe cu Trădătorul/Il traditore, un lungmetraj despre Tommaso Buscetta, primul informator din interiorul mafiei siciliene în anii ’80, supranumit „capul celor două lumi”. Arestat de poliția braziliană, apoi extrădat, Buscetta ia o decizie care va schimba istoria Mafiei: aceea de a-l întâlni pe judecătorul Giovanni Falcone și de a-și trăda jurământul de credință făcut clanului Cosa Nostra.

Continuăm cu Parazit/Parasite, film de comedie neagră și thriller sud-coreean ce descrie violența generată de inegalitățile sociale. Cu patru premii câștigate – Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original și Cel mai bun film internațional – Parasite a fost marele câștigător la Oscaruri 2020. Filmul este despre strania viclenie a unei familii de șomeri (tată, mamă, fiică, fiu) care – pentru a scăpa de viața în sărăcia unui subsol – pune la cale un plan de a profita de naivitatea unei familii bogate.

Documentarul Maria by Callas spune povestea renumitei soprane Maria Callas, considerată drept cea mai mare cântăreață de operă din a doua jumătate a secolului al XX-lea. Regizat de Tom Volf, filmul include imagini rare din arhiva personală a cântăreței, înregistrări live, scrisori și detalii intime, povestite chiar de soprană.

În Ivana cea Groaznică familia și prietenii sunt invitați să aducă pe ecran propriile emoții și să se interpreteze pe ei înșiși într-o poveste cinematografică despre o femeie care nu își poate găsi locul pe niciunul dintre cele două maluri ale Dunării. Filmul a fost prezentat și premiat în mai multe festivaluri internaționale și câștigător al titlului de cel mai bun film la cea de-a 48-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Belgrad – FEST.

PROGRAM

27 august 2020

  • Ora 21.00 – „Trădătorul” – Il traditore – (regia Marco Bellocchio) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

28 august 2020

  • Ora 21.00 – „Parazit” – Parasite – (regia Bong Joon Ho) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

29 august 2020

  • Ora 21.00 – „Maria by Callas” – (regia Tom Volf) – AG

30 august 2020

  • Ora 21.00 – „Ivana cea Groaznică” – (regia Ivana Mladenovic) – AP 12

BILETE

Proiecțiile în aer liber vor avea loc pe terasa acoperiș a Ateneului Național din Iași și vor fi organizate cu respectarea măsurilor și regulilor de distanțare socială impuse. Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casa de bilete a Ateneului Național din Iași. Preț bilet: 12 lei

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: cinemaiasi.ro

FB: www.facebook.com/Cinema.Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: