Cinema Ateneu | 20-26 ianuarie 2020

„Like a Boss”, în regia lui Miguel Arteta, deschide seria proiecțiilor de film din săptămâna 20-26 ianuarie 2020, de la Cinema Ateneu. Comedia prezintă relația dintre două prietene complet opuse, care au împreună o firmă de cosmetice.

Rose Byrne și Tiffany Haddish sunt protagonistele comediei „Like a Boss”, în care cele două, prietene de-o viață, au împreună o firmă de cosmetice. Una e pragmatică, cealaltă își dorește doar bani și o viață de răsfăț.

Când firma începe să piardă bani, însă, cele două caută o soluție pentru a ieși din impas. Abia acum prietenia dintre două firi complet opuse va fi pusă la grele încercări…

În versiune 3D vom viziona „Dolittle”, film în care personajul principal pornește cu mari ezitări într-o călătorie plină de aventuri, către o insulă mitică, pentru a căuta leacul ce o va vindeca pe regină, regăsindu-și pe drum curajul și istețimea legendară. În prim-plan sunt actorii Tom Holland și Robert Downey Jr., dar și alte nume cunoscute, precum Rami Malek, John Cena, Kumail Nanjiani.

După ce și-a pierdut soția în urmă cu șapte ani, excentricul dr. John Dolittle (Downey), un veterinar extrem de îndrăgit din Anglia victoriană, se izolează în spatele porților conacului său, singura companie fiindu-i o menajerie de animale exotice. Dar, când tânăra regină Victoria (Jessie Buckley) se îmbolnăvește grav, Dolittle pornește cu mari ezitări într-o călătorie plină de aventuri către o insulă mitică pentru a căuta leacul care o va vindeca pe regină, regăsindu-și pe drum curajul, și trezindu-și la viață istețimea legendară, pe măsură ce va fi nevoit să-și croiască drum printre creaturi nemaivăzute ochiului uman.

Pe 24 ianuarie 2020 vedem, în premieră, „Mizerabilii / Les misérable”. Primul film al regizorului, scenaristului și actorului Ladj Ly are la bază scurtmetrajul cu același titlu, nominalizat la premiile César în 2018, la rândul lui inspirat din poveștile reale din periferiile capitalei franceze.

Stephane, proaspăt mutat din Cherbourg, se alătură brigăzii anti-criminalitate din Montfermeil, într-un cartier problematic din suburbiile Parisului, locul unde se petrece, de altfel, și acțiunea romanului „Mizerabilii”, scris de Victor Hugo. Fâcând echipă cu Chris și Gwada, colegii săi mult mai experimentați, Stephane descoperă rapid tensiunile dintre diferitele bande care domină cartierul. Când o operațiune de arestare scapă de sub control, o dronă filmează toate mișcările pe care le fac polițiștii.

Readucem pe marele ecran „Cardinalul”, în regia lui Nicolae Mărgineanu, film ce reușește să povestească despre viața și suferințele unui preot care s-a distins prin verticalitate morală, apărându-și de fiecare dată țara, credința și valorile.

În anii ’50, conducătorii bisericii Greco-Catolice sunt arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet. Regimul sovietic interzice existența altei biserici în afara celei ortodoxe. În fața chinurilor și unora dintre cele mai perfide mijloace de dezumanizare, alternativele sunt convertirea sau moartea. În fața torționarilor se ridică  episcopul Iuliu Hossu care prin curaj și verticalitate devine o călăuză pentru ceilalți preoți.

Cardinalul prezintă o parte din viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire și pe urmă perioada încercării convertirii forțate în penitenciarul Sighet.

Spre finalul săptămânii, vă invităm la „Prințesa, „condurii roșii” și cei 7 pitici”, animație ce ne duce cu gândul la basmul „Alba ca zăpada și cei 7 pitici”.

Șapte prinți au fost transformați printr-o vrajă în șapte pitici. Acum, ei sunt în căutarea unei perechi de conduri roșii fermecați care au puterea de a-i face înapoi cum erau. Dar aceștia aparțin unei fete care nu-și cedează condurii cu una, cu două, căci are și ea nevoie de ajutor din partea celor șapte prinți.

PROGRAM

20 ianuarie 2020

  • Ora 18.00 – „Like a Boss” – (regia Miguel Arteta) – AP 12 – PREMIERĂ
  • Ora 20.00 – „Dolittle” – (regia Stephen Gaghan) – AG – 3 D – (Subtitrat)

22 ianuarie 2020

  • Ora 18.00 – „Dolittle” – (regia Stephen Gaghan) – AG – 3 D – (Subtitrat)
  • Ora 20.00 – „Like a Boss” – (regia Miguel Arteta) – AP 12

24 ianuarie 2020

  • 18.00 – „Mizerabilii” – Les misérable – (regia Ladj Ly) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani – PREMIERĂ
  • 20.00 – „Cardinalul” – (regia Nicolae Mărgineanu) – AP 12

26 ianuarie 2020

  • Ora 14.00 – „Prințesa ”condurii roșii” și cei 7 pitici” – (regia Sung-ho Hong, Moo-Hyun Jang, Young Sik Uhm) – AG – 3D – (Dublat)

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 12(15 – bilet 3D) lei și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul cinemaiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului National din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: cinemaiasi.ro

FB: www.facebook.com/Cinema.Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: