Cinema Ateneu | 17-23 februarie 2020

Săptămâna aceasta, cinefilii pot viziona ”Balanța” lui Lucian Pintilie, film relansat în versiune restaurată 4K, dar și ”Emma”, o nouă ecranizare britanică după popularul roman al lui Jane Austen.

„Balanța” este prima producție românească restaurată în format digital 4K de către Fundația9 și BRD – Groupe Société Générale.

București, anul 1988. Nela, o tânără profesoară, are grijă de tatăl ei, fost colonel în Securitate, acum pe moarte. El vrea ca trupul său să fie folosit pentru cercetări medicale, dar Universitatea refuză, din moment ce frigiderele sale sunt stricate.
Nela pleacă în provincie, unde a fost repartizată la o școală. Îl întâlnește pe Mitică, un doctor la spitalul local care, ca și ea, nu acceptă compromisurile și e plin de visuri și optimism. Cei doi îi deranjează pe toți cei din jur cu atitudinea lor dar vor reuși să facă față provocărilor vieții, de parcă ar fi fost atinși de grația divină…

„Pentru Lucian Pintilie este un pariu câștigat. Regizorul a recurs la formula unui cinema direct, fără ornamente formale, cu episoade trepidante și umoristice, cu o narațiune de o admirabilă cursivitate.” – Dana Duma – 1992 (Cinema)

Mult-îndrăgitul roman al lui Jane Austen despre cum să-ți găsești perechea potrivită este reimaginat în această nouă adaptare pentru marele ecran, „Emma”. Frumoasă, deșteaptă și bogată, Emma Woodhouse este ca o regină care domnește fără rivală peste stupul ei în micuțul ei orășel natal.

Filmul e o satiră scăpărătoare a diferențelor de clasă socială, dar și a chinurilor maturizării, în care Emma este nevoită să înainteze cu curaj, pentru că nu se poate abține să nu declanșeze o avalanșă de evenimente comice, romantice, dar și pline de suspans emoțional, prin deciziile ei neinspirate și gafele romantice. Oare-și va găsi și ea iubirea adevărată?

Filmul pentru copii Sonic the Hedgehog urmărește peripețiile lui Sonic în încercările lui de a trece cu bine de dificultățile vieții de pe Pământ și îl prezintă pe Jim Carrey în rolul negativ.

Filmul Sonic the Hedgehog urmărește peripețiile lui Sonic în încercările lui de a trece cu bine de dificultățile vieții de pe Pământ, împreună cu noul său prieten, Tom Wachowski (James Marsden). Sonic și Tom își unesc forțele pentru a-l opri pe diabolicul dr. Robotnik (Jim Carrey), care vrea să îl captureze pe Sonic și să-i folosească superputerile pentru a domina lumea.

Sonic the Hedgehog este o comedie de acțiune live-action bazată pe seria de jocuri video-blockbuster create de Sega, și care îl are ca protagonist pe legendarul arici superrapid.

În prezența a peste 240 de spectatori, va fi transmis și concertul lui André Rieu – „Tânăr la 70 de ani”. În cadrul evenimentului, violonistul evidențiază momentele sale preferate din cadrul concertelor susținute de-a lungul timpului. Spectacolul este Sold Out.

PROGRAM

17 februarie 2020

  • Ora 18.00 – „Balanța” – (regia Lucian Pintilie) – AP 12 – Versiune restaurată 4 K
  • Ora 20.00 – „Emma” – (regia Autumn de Wilde) – AP 12 – PREMIERĂ

19 februarie 2020

  • Ora 20.00 – „Emma” – (regia Autumn de Wilde) – AP 12

21 februarie 2020

  • Ora 16.00 – „Balanța” – (regia Lucian Pintilie) – AP 12 – Versiune restaurată 4 K
  • Ora 19.00 – „André Rieu – Tânăr la 70 de ani” – O călătorie fantastică prin concertele sale preferate din jurul lumii – Concert înregistrat

23 februarie 2020

  • Ora 14.00 – „Sonic the Hedgehog” – (regia Jeff Fowler) – AG – PREMIERĂ – 2D – Dublat

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 12(15 – bilet 3D) lei și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul cinemaiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului National Iasi , de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: cinemaiasi.ro

FB: www.facebook.com/Cinema.Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: