Cine ne colinda inainte de Craciun, 18-22 decembrie

colinde 1

In saptamana dinaintea Craciunului, iesenii se vor bucura de o serie de evenimente dedicate sarbatorii.

Concertele de colinde vor debuta marti, 18 decembrie la Universitatea de Stiinte Agricole, in Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, de la ora 17, cand Narcisa Suciu le va canta studentilor, cadrelor didactice si personalului din institutie. Intrarea se face doar pe baza de invitatie. Miercuri, de la aceeasi ora, tinerii de la USAMV isi vor colinda profesorii in cadrul Serbarii de Craciun.

Miercuri, 19 decembrie, de la ora 16, Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani vor organiza Marsul colindatorilor „Nasterea Domnului in inima omului”. Studentii din ONG-urile iesene vor porni marsul din fata corpului B al Unversitatii „Al. I. Cuza”, urmand traseul Bulevardul Carol I – strada Lapusneanu – Piata Unirii – Bulevardul Stefan – Catedrala Mitropolitana. Participantii vor purta in maini stelute si faclii, iar in Piata Unirii vor sustine un mini – concert, in jurul orei 17. Marsul se va sfarsi cu un colind in Catedrala.

Joi, de la ora 14, la „Cuza” va avea loc traditionalul „Concert de Craciun”. In Aula Magna „Mihai Eminescu” isi vor da concursul copiii de la Gradinita si Scoala Junior, dar si tineri talentati din universitate – Gabriela Enasescu, Dana Daia, Lidia Bourceanu, Cosmin Vaman.

Tot pe 20 decembrie, Turnul Golia va rasuna de sunetul colindelor. De la ora 17.30, publicul este invitat la un spectacol cu intrarea libera, in cadrul caruia vor interpreta Corul de adulti al Beneficiarilor Centrului de zi Galata, Corul Ecclesia al Clubului de Muzica Aleph, violonistul Liviu Scripcaru, elev al Liceului de Arta si soprana Victoria Bleortz.

Sambata, 22 decembrie, de la ora 18, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare, Corala Cantores Amicitiae a Universitatii de Arte „G. Enescu”, dirijata de Nicolae Gasca va sustine un concert de sarbatoare. Crina Mihalciu si Ionut Ciobotaru vor fi solisti, la pian va interpeta Traian Hudumeac, iar Constantin Stavrat la instrumente de percutie.

In aceeasi zi, de la ora 13.30, Asociatia C.O.N. Tour si Casa de Cultura „M. Ursachi” lanseaza o invitatie la un eveniment caritabil de sezon. In sala de spectacole a institutiei din Parcul Copou, cvartetul de suflatori „Vador Brass” si corul de copii „Luminita” vor oferi publicului un program de colinde. Spectatorii pot dona haine, carti, jucarii, care vor fi trimise catre centre de plasament din Iasi.

Autor: Liliana GINJU, Ziarul de Iasi

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: