Cine-descoperire: „Numele ei era Sarah” de Gilles Paquet-Brenner

Cine-descoperire: „Numele ei era Sarah” de Gilles Paquet-Brenner/ Afis IasiPremiu pentru cea mai buna actrita decernat lui Kristin Scott Thomas, in cadrul celei de-a 16-a editii a Lumières de la presse étrangère.

  • Miercuri, 24 aprilie 2013, ora 18.00
  • Sala „B. Fondane”, Institutul francez Iasi
  • Drama; 2010; 1h51; film subtitrat in franceza
  • INTRAREA LIBERA

Julia Jarmond, o jurnalista americana stabilita de 20 de ani in Franta, se documenteaza asupra subiectului arestarii masive a evreilor la Velodromul de Iarna. Urmarind faptele, drumul i se intersecteaza cu cel al micutei Sarah, in varsta de 10 ani la momentul evenimentului, in iulie 1942. Ceea ce la inceput nu se arata a fi decat un subiect de articol devine pentru Julia un scop personal care ajunge sa dezvaluie un mister familial. Cum se face ca doua destine, aflate la 60 de ani departare, ajung sa se intersecteze pentru a ridica voalul de pe un secret ce va bulversa pentru totdeauna viata Juliei si a apropiatilor sai? Adevarul care iese la suprafata din trecut are cateodata repercusiuni in prezent…

„Gilles Paquet-Brenner ne spune o poveste simpla si bulversanta, aflata intre ancheta si drama intimista.” (Le journal du Dimanche)

INFO

www.institutfrancais-roumanie.com/ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

The best of | Corul academic Gavriil Musicescu

SFR aduce premiere românești de top la Iași

„ILFOVEANU 2020” | Expoziție-eveniment

World Education Fair 2020

Scrie un comentariu: