Cine descoperire: “Survivre avec les loups” de Vera Belmont

Miercuri, 30 martie, ora 17.00, in Sala “B. Fondane”, a Centrului Cultural Francez esti invitat sa urmaresti pelicula “Survivre avec les loups” de Vera Belmont.

Cu: Mathilde Goffart si Guy Bedos
2007, 118 mn; versiune originala

INTRAREA LIBERA

Sinopsis: O fetita de 8 ani strabate Europa nazista in cautarea parintilor sai. Se numeste Misha. Este evreica. Tatal si mama sa au fost recent deportati. Stie doar un singur lucru: sunt in Est. Cu ajutorul unei simple busole, paraseste Belgia, tara sa natala, si porneste spre Ucraina pe jos, traversand Polonia si Germania, in speranta ca ii va regasi. Pentru a supravietui, fura mancare si haine. Pentru a supravietui, evita oamenii si violenta lor. Pentru a supravietui, se alatura unei haite de lupi. Si devine una de-a lor.

“Desi in intregime fictionala, povestea este frumoasa, iar Vera Belmont a stiut cum sa o transforme intr-o convingatoare poveste naturalista, pe parcursul a patru anotimpuri. Sunt superbe planurile in care Misha, Degetica roscata, pusa pe drumuri din cauza capcaunului nazist, se topeste de-a-ntregul intr-un covor de frunze autumnal. Sau cele in care aceasta supravietuitoare, luand-o la fuga prin vegetatia marunta, ca de smarald, a campurilor ninse, urla impreuna cu lupii.” (Guillemette ODICINO, Telerama)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Expoziția “Poveste sentimentală” | Galeria de artă “Th. Pallady”

Atelier de decorat ouă în cadrul Atelierelor DICE de la Palatul Culturii

Se lanseaza BOLD SCHOOL, un proiect educational online dedicat New Media

Expoziția “Dacă vreau să flutur, fluturi…” | Iulius Mall Iasi

Scrie un comentariu: