Cine descoperire: “Survivre avec les loups” de Vera Belmont

Miercuri, 30 martie, ora 17.00, in Sala “B. Fondane”, a Centrului Cultural Francez esti invitat sa urmaresti pelicula “Survivre avec les loups” de Vera Belmont.

Cu: Mathilde Goffart si Guy Bedos
2007, 118 mn; versiune originala

INTRAREA LIBERA

Sinopsis: O fetita de 8 ani strabate Europa nazista in cautarea parintilor sai. Se numeste Misha. Este evreica. Tatal si mama sa au fost recent deportati. Stie doar un singur lucru: sunt in Est. Cu ajutorul unei simple busole, paraseste Belgia, tara sa natala, si porneste spre Ucraina pe jos, traversand Polonia si Germania, in speranta ca ii va regasi. Pentru a supravietui, fura mancare si haine. Pentru a supravietui, evita oamenii si violenta lor. Pentru a supravietui, se alatura unei haite de lupi. Si devine una de-a lor.

“Desi in intregime fictionala, povestea este frumoasa, iar Vera Belmont a stiut cum sa o transforme intr-o convingatoare poveste naturalista, pe parcursul a patru anotimpuri. Sunt superbe planurile in care Misha, Degetica roscata, pusa pe drumuri din cauza capcaunului nazist, se topeste de-a-ntregul intr-un covor de frunze autumnal. Sau cele in care aceasta supravietuitoare, luand-o la fuga prin vegetatia marunta, ca de smarald, a campurilor ninse, urla impreuna cu lupii.” (Guillemette ODICINO, Telerama)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

O noapte alături de prieteni la Tribo

Revelion atomic in Underground Pub

O noapte de poveste la Hunter’s Pub

Echo de Ravel – Silver Night Party @Time Out

Scrie un comentariu: