Cine cinta in octombrie la Bucuresti

Morcheeba, trio-ul format din fratii Paul si Ross Godfrey si Skye Edwards, a subliniat, pe parcursul unei cariere de 15 ani ce este trip hop-ul.

Morcheeba, Parov Stelar si Helene Segara se numara printre artistii care vor cinta, in octombrie, in Capitala, alaturi de mai multe trupe rock, dar si pe linga concertele de acordeon, jazz, electro sau cu hiturile The Beatles.

Primul concert al lunii este unul rock, al trupei In Flames, la Arenele Romane, pe 1 octombrie. Concertul face parte dintr-un turneu organizat cu ocazia lansarii, in luna iunie, a celui mai recent album al trupei, “Sounds of a playground fading”, care se bucura deja de succes.

Infiintata in anul 1990, In Flames a vindut peste 2,5 milioane de albume in lumea intreaga si a cistigat numeroase premii: patru Grammy, Best International Band, obtinut la gala Metalhammer Golden Gods, si Best Hard Rock, pentru albumul “A Sense of Purpose”. Considerata una dintre primele trupe ale genului melodic death metal, In Flames a devenit cunoscuta datorita unor piese precum “Come clarity”, “Take this life” si “The jester race”.

Tot pe 1 octombrie, va concerta in Kulturhaus trupa irlandeza de black metal ambiental Altar of Plagues , in cadrul seriei de evenimente Kruna, care continua pe 22 octombrie cu concertul trupei franceze Kwoon, in acelasi club bucurestean.

Trupa londoneza Neurotic Mass Movement, ce combina vocea intensa a lui Yin Neurotic si sunetul dramatic al chitarii lui David Neurotic, soundul electro cu cel avant-rock, va cinta in clubul Control pe 6 octombrie, lansind cu aceasta ocazie, la Bucuresti, in avanpremiera, single-ul “Tragic Machine”.

Pe 8 octombrie, Sala Polivalenta din Bucuresti gazduieste show-ul Parov Stelar si Morcheeba. Cele doua trupe care au sute de fani romani revin la Bucuresti pentru un nou spectacol, in deschiderea caruia cinta romanii de la The Amsterdams si Electric Brother.

Tot pe 8 octombrie, la Arenele Romane, va concerta trupa tribut The Love Beatles.

In ziua urmatoare are loc, la Arenele Romane, Romanian Rock Meeting, cu Pain of Salvation si Von Hertzen Brothers. Evenimentul va avea loc intr-un cort special amenajat, incalzit printr-o instalatie de climatizare de mare putere.

Pe 15 octombrie, de la ora 22.00, Armin van Buuren mixeaza la Sala Polivalenta din Bucuresti, in cadrul unui nou eveniment The Mission.

Pe 21 octombrie, Helene Segara va concerta la Sala Palatului din Bucuresti. Concertul face parte din Festivalului Muzicii Franceze la Bucuresti si este organizat de Dream Productions.

In cadrul unei emisiuni de televiziune din Franta, Helene Segara – o diva a muzicii franceze, cunoscuta pentru colaborarile sale cu artisti precum Andrea Bocelli si Laura Pausini – s-a aratat foarte incintata de apropiata intilnire cu publicul din Romania, declarind ca este bucuroasa ca va concerta la Bucuresti si ca de-abia asteapta sa vina in Romania.

Pe 22 octombrie artistul Nana va sustine un concert in The Silver Church.

Festivalul ”Nopti albe de acordeon”, organizat de acordeonistul Emy Dragoi, va aduce la Bucuresti, pe 22 si 23 octombrie, mai multi virtuozi ai acestui instrument, precum Maryll Abbas, William Sabatiers (Franta), Maria Selezneva, Duo Jbanvo (Rusia), Romeo, Andrea Morandini (Italia).

Pe 23 octombrie, Ten Years After, unul dintre grupurile din elita mondiala a muzicii rock, care a facut istorie prin recitalul din cadrul celebrului festival Woodstock din 1969, va cinta la Sala Palatului. In aceeasi seara, in clubul Wings, va avea loc concertul trupei newyorkeze hardcore Pro-Pain.

Bucurestenii se vor putea delecta si cu acorduri din diferite stiluri de jazz, cu Pat Metheny Trio, pe 25 octombrie la Sala Palatului. Grupul a fost fondat in 1977 de chitaristul si compozitorul american Pat Metheny, cistigator a 18 premii Grammy la 12 categorii diferite. Pat Metheny Group este singura trupa care a cistigat premiul Grammy mai mult de sapte ori consecutiv.

Tot la Sala Palatului, pe 26 octombrie, Tudor Gheorghe prezinta “Vremea Nemaniei”, iar seria show-urilor muzicale din octombrie este incheiata de concertul “Iti multumesc” al trupei Directia 5, de pe data de 29, in acelasi loc.

Concertele lunii octombrie la Bucuresti:

1 octombrie
In Flames – Arenele Romane

6 octombrie
Neurotic Mass Movement – Control

8 octombrie
Morcheeba, Parov Stelar Band – Sala Polivalenta
The Love Beatles – Arenele Romane

9 octombrie
Romanian Rock Meeting – Arenele Romane

15 octombrie
Armin van Buuren – Sala Polivalenta

21 octombrie
Hélène Ségara – Sala Palatului

22 octombrie
Nana – The Silver Church

22 – 23 octombrie
Nopti albe de acordeon – Tinerimea Romana

23 octombrie
Ten Years After – Sala Palatului
Pro-Pain – Wings

25 octombrie
Pat Metheny Trio – Sala Palatului

26 octombrie
Tudor Gheorghe – “Vremea nemaniei” – Sala Palatului

29 octombrie
Directia 5 – “Iti multumesc” – Sala Palatului

Sursa: Mediafax

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Halloween Escape Party | Master Escape

No Exi(s)t – spectacol de teatru / performance | Teatrul din Stejar

Baby Elvis | Fresh @The Trumpets

Atelier Spre 4 | Art+Design

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: