Cine canta la Sarbatorile Iasului 2017

Pe 15 octombrie 2017, de la ora 17:00 vor concerta Carla’s Dreams, What’s Up, Alina Eremia, Keo, Gabriel Cotabiță, Alexandra Ungureanu și artiști ieșeni: Eda România, Daria Bahrin, Diana Vartolomei și Trupa RAO.  Sunt așteptați peste 20.000 de spectatori. Scena va fi montată între linia de tramvai și strada Anastasie Panu, iar concertul va fi urmat de un foc de artificii.

Municipalitatea a anunţat lista completă de artişti care vor concerta cu ocazia Sărbătorilor Iaşului. Potrivit primarului Mihai Chirica, pe 15 octombrie 2017 vor concerta Carla’s Dreams, What’s Up şi Alina Eremia. În aceeaşi zi, se va desfăşura şi un spectacol sponsorizat de RFI cu Keo, Gabriel Cotabiţă şi Alexandra Ungureanu.

După momentele artistice, Primăria a programat şi un foc de artificii, în jurul orei 22.15.

Concertul organizat duminică, 15 octombrie, în cadrul Sărbătorilor Iașului și pregătirea acestuia impun mai multe restricții de circulație.

Astfel, circulația auto în Piața Palatului Culturii, între liniile de tramvai și bd. Anastasie Panu, va fi închisă de sâmbătă, 14 octombrie, ora 7.00, până pe 16 octombrie, ora 24.00, pentru desfășurarea propriu-zisă a evenimentului, precum și pentru montarea scenotehnicii și a pavilioanelor backstage. În același interval temporar va fi demontat stâlpul de susținere a semaforului de la intersecția dintre str. Piața Palat și bd. Anastasie Panu. De asemenea, vor fi demontați și stâlpii de pe trotuarul de lângă Casa Dosoftei. Duminică, 15 octombrie, între orele 7.00 și 24.00, va fi închisă și parcarea din fața Palatului Culturii în vederea amplasării bateriilor de artificii.

Circulația auto va fi închisă și pe bd. Anastasie Panu și str. Palat, între str. Achim Stoia (Moldova Center) și str. Sf. Andrei (Banca Transilvania) duminică, 15 octombrie, între orele 15.00 și 24.00. În funcție de necesități, circulația pe bd. Anastasie Panu va fi închisă de la intersecția cu str. Sf. Lazăr. Circulația tramvaielor în zona Palatului Culturii va fi oprită duminică, 15 octombrie, între orele 17.30 și 24.00.

În perioada „Sărbătorilor Iaşului“ (9 – 15 octombrie), peste 100 de comercianţi îşi vor expune diverse produse în mai multe zone centrale. Pe porţiunea pietonală a bd. Ştefan cel Mare, 13 comercianţi de produse de artizanat şi 15 firme cu produse alimentare îşi vor expune produsele în căsuţele puse la dispoziţie de către municipalitate.

Pe esplanada Costache Negri vor fi 39 de producători de haine de piele şi blană, iar în parcarea din spatele Halei Centrale vor fi prezenţi opt producători de căciuli şi papuci din blană.

La Sărbătoarea Vinului, pe parcările din jurul Halei Centrale vor participa şase producători de vinuri din zona Iaşului.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au anunţat că, anul acesta, pelerinii care vor veni să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor putea să se închine şi la cele ale Sfintei Mari Muceniţe Tecla de la Mănăstirea Neamţ.

Pe toată perioadă sărbătorilor, forţele de ordine vor mobiliza peste 1.000 de poliţişti şi jandarmi. La Iaşi sunt aşteptaţi sute de mii de pelerini, iar tradiţionala masă dedicată acestora va avea loc pe 14 octombrie. Evenimentele religioase vor fi separate de cele laice iar editia din acest an aduce cateva schimbari importante in organizarea sarbatorilor.

INFO

www.facebook.com/sarbatorileiasului

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: