Cinci ore cu Mario / Perform Iasi

Valorificand romanul lui Muguel Delibes, apreciat ca fiind o capodopera a literaturii spaniole, dramatizarea ”Cinci ore cu Mario” dezvaluie travaliul redescoperirii de sine printr-un monolog extrem de intens – o noapte de priveghi de un comic molipsitor.

Este povestea unei vieti aparent comune, in care marile vise s-au impletit cu maruntele realizari si frustrari, o istorie personala, dar si nationala, care scoate la lumina pasiunea, toleranta si intoleranta, dar mai ales iubirea, printr-un noian de trairi, amintiri, regrete si vise.

Cinci ore cu Mario rastoarna prejudecati vechi, intr-un razboi deopotriva social si casnic, dar mai ales interior, in care lupta se da intre compasiune si ambitie.

Produs de: Unteatru; Scenariu: Dramatizare dupa romanul lui Miguel Delibes; Regia: Mariana Camarasan; Director de proiect: Ioana Moldovan; Distributie: Florina Gleznea

Unteatru e un gand care a legat oameni intr-un proiect cultural curajos. S-a nascut din dorinta de a face posibila intalnirea oamenilor cu teatrul, acasa, un teatru intr-o casa. O casa fara poveste, sub acoperisul careia teatrul increat isi aseaza istoria ca intr-un creuzet in care se topesc si se contopesc idei.

Mariana Camarasan este absolventa a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale din Bucuresti, Facultatea de Teatru, Artele spectacolului – regie de teatru, clasa Cristian Hadji-Culea si Nicolae Mandea (2007) autoare a zece spectacole jucate pe scenele teatrelor din Bucuresti (Act, Odeon, Nottara), Braila, Ploiesti si Botosani.

Ioana Moldovan este critic de teatru, membru al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru – Sectia Romana si colaborator la Revista 22.

Florina Gleznea este actrita, absolventa in 2007 a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale Bucuresti – Specializarea Arta actorului (Clasa Profesor Ion Cojar, Asistent Adrian Titieni).


INFO

Uzina cu Teatru | TNI | www.teatrulnationaliasi.ro

Perform Iasi | www.performiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Inspectoratul Școlar Județean Iași inițiază în premieră programul Școala ALTFEL, de acasă

Muzicanții din Bremen la Teatrul Național de Televiziune

KLM va continua să zboare în 57 de destinații din întreaga lume

Iulius Iasi lanseaza o platforma care permite donarea directa catre spitale

Scrie un comentariu: