Cinci aplicaţii care te scot în oraş

cinci-aplicatii-care-te-scot-in-oras-iasi-getlokal

(Lucian ROTARU)

O dată cu venirea primăverii şi a temperaturilor din ce în ce mai prietenoase creşte numărul de evenimente desfăşurate în Iaşi şi dorinţa noastră de a ieşi mai des în oraş. Aplicaţiile de săptămâna aceasta îţi vor fi de mare ajutor indiferent că eşti în căutarea unui local interesant, a unui eveniment pe gustul tău sau doar vrei să-ţi aduni prietenii pierduţi pe diferite reţele de socializare.

howl-app-cinci-aplicatii-care-te-scot-in-oras-fotoDacă eşti în oraşşi vrei să-ţi anunţi prietenii unde e cea mai reuşită petrecere din oraş, aplicaţia „Howl” poate fi alegerea cea mai potrivită. După ce îţi inviţi prietenii să folosească acest soft, faci liste cu aceştia de genul prietenii din copilărie, de la facultate, de la lucru sau altele, tura următoare când ieşi în oraş îi aduni pe toţi cu doar o simplă comandă. Prietenii invitaţi vor primi o notificare pe telefon şi pot accepta sau pot amâna întâlnirea pe altă dată. Aplicaţia are un sistem de puncte care te ajută să ţii evidenţa ieşirilor în oraş, iar conceptul este construit pe o asociere simpatică cu felul în care se adună lupii atunci când ies la vânat. „Howl” este disponibilă gratuit în App Store şi Google Play.

În ceea ce priveşte activităţile din oraş, există câteva aplicaţii româneşti cu care poţi găsi evenimente sau localuri din jurul tău foarte uşor. „Oraşul Meu”, „Getlokal” şi „The Pole” sunt trei programe de acest fel pe care trebuie să le încerci indiferent în ce oraş vrei să ieşi. Toate aceste aplicaţii au o modalitate simplă de a prezenta evenimentele pe o hartă, dar fiecare are şi câteva funcţii specifice. De exemplu, cu ajutorul aplicaţiei „Oraşul Meu” poţi cumpăra bilete pentru mijloacele de transport în comun, poţi plăti parcarea, iar aplicaţia „The Pole” poate fi foarte utilă celor care promovează un anumit eveniment. Aplicaţiile nu sunt updatate mereu cu cele mai recente activităţi şi dacă doreşti o listă mai lungă de evenimente vă recomandăm şi site-urile de profil din oraş, precum site-ul nostru www.iasifun.ro.

ARTICOLUL DE SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ: Ce sunt selfie-urile și de ce suntem obsedați de acestea

O aplicaţie care a câştigat titlul de cel mai bun start-up din 2013 de la Premiile Crunchies este denumită „Tinder” şi te va ajută să cunoşti noi persoane. Aplicaţia a fost foarte populară în rândul atleţilor de la Olimpiada de la Sochi, mulţi dintre aceştia au declarat că „Tinder” i-a ajutat să se cunoască unii cu ceilalţi şi să organizeze întâlniri în oraş. Gratuit şi disponibil pe iOS şi Android, acest soft poate fi complet inutil pentru cei care se află într-o relaţie stabilă având în vedere că mulţi îl folosesc ca pe un serviciu de online dating.

Pe final vom aminti faptul că site-ul de socializare Facebook are un sistem de gestionare a evenimetelor foarte bine pus la punct şi accesibil în aplicaţia de mobil. Urmăreşte paginile potrivite şi poţi fi invitat din timp la o bună parte din evenimentele din Iaşi.

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro. Articol publicat în ediția tipărită de miercuri, 12 martie 2014, nr. 58 (6939), pagina 7A.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: