Cicloturism: oua incondeiate la Prisacani

probike cicloturism

ProBikeAddiction te invita  la o tura de cicloturism speciala, in cadrul careia accentul cade pe traditie si cultura pur moldoveneasca – cuprinde un atelier practic de inchistrire a oualor. Tura se adreseaza atat familiilor cu copii de peste 6 ani, cat si cicloturistilor dornici sa incondeieze oua si sa afle franturi din istorie si traditii satesti.

Tura va avea loc sambata, 23 aprilie 2016.

VARIANTE

Varianta 1 –  pentru experimentati: punct de intalnire – parcarea Carrefour Felicia, ora 10.00. Deplasare Iasi-Prisacani pe biciclete, aproximativ 28 de km, pe sosea, o singura urcare in localitatea Tomesti. Dus-intors: 56 km. La 12.00 regrupare cu familiile cu copii si ciclistii incepatori, in fata Primariei Prisacani. Tura scurta de cicloturism, din zona Prisacani – catre locul unde vom incondeia oua si biserica din lemn si valatuci din satul Moreni (monument istoric secolul XIX) se va face intr-un ritm lejer adaptat tuturor participantilor. Deplasarea Iasi-Prisacani si Prisacani-Iasi, pe biciclete se va face intr-un ritm mai alert, firesc pentru participantii la tura lunga.

Varianta 2 – pentru incepatori si familii cu copii: punct de intalnire – Primaria Prisacani, ora 12.00 (localitatea se afla la 40 de minute de mers cu masina de Iasi, iesirea spre Tomesti, spre Albita, se face stanga in dreptul localitatii Osoi. Distanta Iasi-Prisacani: 28 km) satul Prisacani este urmatorul dupa Moreni, iar primaria se afla pe partea dreapta, vizavi de stadionul satesc. Va recomandam sa aveti grija la grupul de ciclisti participanti ai turei ProBikeAddiction, cu care cel mai probabil va veti intalni pe traseu spre Prisacani si sa ii depasiti cu grija, la cel putin 1 m-1.5 m distanta laterala.

In satul Prisacani, nu recomandam deplasarea masinilor alaturi de ciclisti, pentru a nu exista probleme legate de siguranta. In schimb, toata lumea este binevenita pe biciclete. Traseul din sat are aproximativ 7 km (dus-intors pana la Primarie), va fi strabatut pe drum plat, putin circulat, in grup si este potrivit inclusiv familiilor cu copii mai mari de 6 ani.

INSCRIERE

Pret: 30 lei/persoana, indiferent de varianta aleasa. Formular de inscrieregoo.gl/forms/xVT7Mtcs6E

Pretul include: ghidaj, atelier de inchistrire a oualor, vizita la biserica din lemn “Sf. Nicolae” din satul Moreni, minicurs de siguranta in trafic, asistenta rutiera, asistenta tehnica, servicii foto-video, ghidaj. ProBikeAddiction ofera spre inchiriere, la cerere: 3 biciclete performante marca CROSS si echipament de protectie – casca, lumini. Pret inchiriere: 50 de lei/bicicleta; un suport Thule pentru 3 biciclete cu prindere pe carlig. Pret inchiriere: 80 de lei.

INFO

ProBike Addiction

www.probikeaddiction.ro

www.facebook.com/Probikeaddiction

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: