Cicloturism… la stana

cicloturism stana

Sunteti invitati pe un traseu ce parcurge sate din jurul Iasului, pe langa balti si lacuri, cu peisaje superbe, monumente inchinate boierilor, biserici cu istorie pentru ca in final sa ajungeti la stana.

Gazda va pregati bunatati specifice, cat timp veti intra in povestea unei dintre cele mai vechi meserii traditionale. Aceasta este o tura pentru adulti, cu grad mediu de dificultate (dat de diferentele de nivel si starea drumului – nu foarte buna pe alocuri). Cu toate acestea, numarul total la kilometri parcursi nu este foarte mare (30 km dus-intors).

Punctul de intalnire este Rond Agronomie. De acolo se pleaca spre Breazu, cotind pe dealuri pentru a gasi frumoasa biserica de la Tautesti ce ni se arata de fiecare data surprinzatoare. Monumentul cu adevarat deosebit ridicat in cinstea boierului Procopie T. Florescu, ctitor al primei biserici din Tautesti ocroteste parca ruinele vechiului lacas de cult ce au inceput sa iasa la iveala. Povestea intregii zone este cu atat mai interesanta cu cat boierul a ocupat mai multe functii administrative pe vremea lui domnitorului Mihail Sturdza.

Drumul continua spre stana de la Horlesti  – frumos situata pe un deal dintr-un capat al satului. E vremea mulsului. Veti afla cum de dainuieste peste timp pastoritul, ocupatie traditionala atat de complexa. Gazda primitoare este ciobanul Petru Omusoru, ce a adunat in batatura peste 500 de oi. Veti vedea cum se face branza si cat de importanta este calitatea pasunii pentru ca gustul de cas sau de urda sa fie perfect. Bineinteles veti savura din produsele pregatite la stana. De pe deal va veti bucura de apus. Va veti intoarce spre Iasi apoi pe un drum usor, plat, prin Vanatori si Carlig spre Copou.

Ca de obicei, ProbikeAddiction ofera asistenta rutiera, iar viteza de deplasare va fi adaptata grupului. Este recomandata purtarea castii de protectie, luminile sunt obligatorii, pentru ca la intoarcere, cel mai probabil, va fi intuneric.

Detaliile turei pe scurt:

  • Data: Sambata, 27 august 2016;
  • Punct de intalnire: Rond Agronomie, ora 15:00;
  • Grad de dificultate: mediu dat de diferentele de nivel si starea drumului;
  • Numar de kilometri: 30 km dus-intors;
  • Bicicletele trebuie sa fie obligatoriu echipate cu lumini.

INSCRIERE

Pret: 50 lei/persoana, include minicurs de tehnica de parcurgere a portiunilor tehnice si de drum pietruit, degustarea de produse la stana, asistenta rutiera, asistenta tehnica, servicii foto-video, ghidaj. Formular de inscriere: goo.gl/forms/Ct21JLVC15VufT4L2. Mai multe detalii: bit.ly/2aZNbj0

ProBikeAddiction ofera spre inchiriere la cerere:

  • 3 biciclete performante marca CROSS si echipament de protectie – casca, lumini. Pret inchiriere 50 de lei/bicicleta.
  • un suport Thule pentru 3 biciclete cu prindere pe carlig. Pret inchiriere 80 de lei.

INFO

ProBike Addiction

www.probikeaddiction.ro

www.facebook.com/Probikeaddiction

PE ACEEASI TEMA:

Tura de cicloturism in familie, la Dobrovat, 1 iulie 2017

Tura de cicloturism: Pe urmele haiducilor, in Calimani

FIE 2017 / Traseul memoriei – Descopera istoria Iasului, pe bicicleta!

Evenimente pe bicicleta pentru copii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Bucurie in Palatul Copiilor Iasi

Recrutori din toată Europa la târgul de joburi Careers in White din Iași

Recital de pian Andreas Iliuță

Concert JASSY JAZZ ORCHESTRA la Palatul Culturii

Scrie un comentariu: