Cicloturism in familie la Prisacani

Prietenii nostri de la ProBikeAddiction organizeaza o noua  tura de cicloturism in familie, duminica 27 iulie 2014. De data aceasta, la Prisacani. Intalnirea va avea loc la ora 11:00, la Primaria Prisacani. Acolo vom putea admira doua tunuri vechi din al doilea razboi mondial si un gard de sarma ghimpata cu istorie.

De la Primarie vom pleca in grup spre gradina plina de minuni a domnului Mihaita. Hectare intregi de pamant cultivat cu legume delicioase, pe malul Prutului. Acolo vom descoperi legumele – Doamne ce minunatii s-au copt. Cum arata legumele, jocuri interesante, gradini si sere cat vezi cu ochii. In plus, cine doreste poate cumpara direct de la domnul Mihaita rosii, castraveti, morcovi, sfecla, varza, ardei…cate si mai cate.

Drumul dintre Primarie si gospodaria domnului Mihaita are aproximativ 3 kilometri, dintre care 2 kilometri sunt de parcurs pe sosea, pe un drum slab circulat si inca un kilometru pe drum pietruit, dar care nu presupune dificultati. Drumul este plat. Recomandam tura de cicloturism pentru copiii de peste 6 ani. De asemenea, fiind vorba despre o tura de cicloturism family, incurajam pedalatul in familie, astfel incat cei mici sa fie insotiti de cel putin un membru al familiei, pe bicicleta.

Tura va incepe cu cateva sfaturi legate de siguranta a mersului pe bicicleta, grupul va merge compact, cu opriri destul de dese, dar scurte, in functie de nevoile copiilor. O masina ProbikeAddiction se va afla in apropiere in caz de necesitate (poate cara bagaje, apa, persoane care au obosit – dar nu credem ca va fi cazul).

Nu incurajam parcurgerea traseului alaturi de copii de parintii cu masini, deoarece am aglomera strada si am putea pune probleme legate de siguranta. In schimb, toti parintii sunt bineveniti pe biciclete!

  • punct de intalnire Primaria Prisacani, duminica, 27 iulie 2014, ora 11:00 (localitatea se afla la jumatate de ora de Iasi, iesirea spre Tomesti – distanta Iasi-Prisacani fiind de 28 km)
  • Legenda tunurilor, minicurs de siguranta in trafic, tura de cicloturism, vizitarea gradinii si serelor cu minuni ale domnului Mihaita, jocuri si degustare de legume, culese chiar de noi, distractie – adica ingredientele perfecte ale unei duminici petrecute in natura!
  • recomandam tura copiilor peste 5 ani, purtarea castii – obligatorie
  • fiind o tura de cicloturism family, copilul va fi insotit de cel putin un membru al familiei, pe bicicleta

REZERVARE

Pret: 35 lei/familie (parinte +copil). In cazul familiilor, cu mai multi copii sau in cazul in care pedaleaza doar copiii, pretul este de 25 lei/copil. Noi recomandam insa ca o experienta de acest gen sa fie impartasita in familie :), pentru ca stim cat e de important sa petrecem timp de calitate in natura, in familie.

Orice varianta alegeti este perfecta pentru noi. Va rugam insa sa specificati numele copilului, varstalui, adultul insotitor, un numar de telefon si adresa de email sa putem comunica la nevoie. Pentru orice alte detalii va stam la dispozitie – 0742.220061.

INFO

www.probikeaddiction.ro

www.facebook.com/Probikeaddiction

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: