Cicloturism 2.0 – Dobrovat, intre istorie si legenda

Provocare! Haideti sa descoperim impreuna un Dobrovat asa cum nu l-am mai vazut. Sa descoperim oameni, cultura, istorie. Peisaje si locuri noi. Sa ne infruptam din traditie , sa ne bucuram de soare si de compania prietenilor.

Vineri, 2 mai ProBikeAddiction organizeaza tura “Dobrovat intre istorie si legenda”. Ne vor incanta privirea veverite jucause intr-un loc profund si incarcat de istorie. Vom degusta Poale in brau moldovenesti dupa o reteta veche incarcata de traditie si vom vedea manastirea Dobrovat cum nu ati mai vazut-o nicicand.

Ne bucuram si aici de amabilitatea gazdelor noastre care ne vor povesti si despre cele doua legende ale comorilor. Nu va mai divulgam din surprize, mai ales ca Dobrovatul asa cum il vom descoperi este o comoara in sine.

PROGRAM

Plecare ciclisti Iasi: 10.00, de la Granit – 29 km pana in Dobrovat.

Punct de intalnire Dobrovat: Primarie ora 13.00 – tura in zona Dobrovat: 20 km – vizitare obiective turistice, legende, traditii, peisaje, oameni – punct final Manastirea Dobrovat (cine doreste poate ajunge in Dobrovat prin mijloace proprii, nu neaparat pe bicicleta din Iasi)

Traseu Dobrovat-Iasi – 29 km. Total aproximativ 80 km.

Caracteristici traseu: Traseu de sosea; dificultatea traseului total – mare. In interiorul comunei – dificultatea traseului, medie.

Tura de duminica este o tura de cicloturism ghidata (cu efort in organizare atat din partea ProBikeAddiction, cat si din partea gazdelor), cu asistenta rutiera si tehnica. Putem prelua din bagaje si oferim loc in masina pentru persoanele care dintr-un motiv sau altul sunt epuizate pe drum (la tura lunga). Pret 35 lei/persoana, indiferent de punctul de plecare.

INSCRIERI

Te rugam sa completezi formularul turei, astfel incat gazdele sa stie cati turisti sa astepte. Pentru orice detalii iti stam la dispozitie – 0742220061, ioana@probikeaddiction.ro

ProBikeAddiction organizeaza vineri, 2 mai 2014 tura de cicloturism “Dobrovat intre istorie si legenda” din cadrul proiectului “Cicloturismul ca solutie” finantat prin programul national Idei din Tara lui Andrei. “Dorim sa oferim o alternativa de petrecere a timpului liber pentru tineri, elevi si studenti prin dezvoltarea turismului in zona rurala de deal si munte a Moldovei – organizarea de ture cicloturistice tematice, personalizate. In cadrul acestui proiect atentia cade cele 13 comune din judetele Iasi si Vaslui, membre ale Grupului de Actiune Locala “Stefan cel Mare”. Promovarea turismului lent in comunitatile rurale ar putea conduce la stimularea economiei locale prin apelarea la serviciile localnicilor pentru masa, cazare, diverse activitati traditionale”, se arata in proiect.

Partener: Fundatia Centrul de Mediere si Securitate Comunitara

INFO

facebook.com/Probikeaddiction

www.probikeaddiction.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: