Ciclistii ieseni au incondeiat oua pentru Pasti la Prisacani

ProBikeAddiction a lansat in duminica Floriilor proiectul “Cicloturismul ca solutie” printr-o tura de cicloturism in comuna ieseana Prisacani.

“Propunem iubitorilor de ciclism mai mult decât plimbări pe biciclete pe drumurile publice. Ne dorim să descoperim împreună cu participantii la turele noastre traditii si obiceiuri, obiective turistice si oameni minunati. Fiind in apropierea Pastelui, la Prisacani am participat activ la un atelier de incondeiat oua. De asemenea, am invatat despre obiceiuri si obiecte satesti vechi, la muzeul din sat. Ne-am bucurat de ospitalitatea specific moldoveneasca – am fost asteptati cu paine si sare si copii in port national”, a declarat Ioana Popa, cofondator ProBikeAddiction.

La tura de cicloturism au participat 12 ciclisti care au parcurs drumul Iasi-Prisacani si retur, pe biciclete. De asemenea, pentru iesenii mai putin obisnuiti cu o asemenea distanta de parcurs pe doua roti, organizatorii au propus o intalnire si direct in Prisacani, pentru a participa la atelierul de incondeiat oua.

Asa se face, ca in duminica de Florii, 22 de turisti ieseni – ciclisti si familii cu copii au vizitat si s-au bucurat in Prisacani alaturi de gazdele minunate. „Incurajam  toata lumea sa descopere ce frumoasa este Romania de langa ei! Satele moldovenesti reprezinta un motiv de bucurie atat pentru ochi, cat si pentru suflet. Trebuie doar sa avem rabdarea sa le descoperim”, a incheiat Ioana Popa.

Tura de cicloturism din duminica Floriilor s-a desfasurat  in cadrul proiectului “Cicloturismul ca solutie” finantat prin programul national Idei din Tara lui Andrei. Parteneri: Centrul de Mediere si Securitate Comunitara

Asadar, pana la urmatoarea tura organizata de Probikeaddiction, va lasam cu pozele si amintirea unei zile de Florii speciale!

INFO

www.probikeaddiction.ro/

www.facebook.com/Probikeaddiction

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: