Cum poți urmări pe televizor materiale video de pe Internet

televizor-video-internet-online-mobile-chromecast

(Lucian ROTARU)

Google a lansat săptămâna trecută Chromecast, un dispozitiv ce se conectează la televizor și permite vizualizarea clipurilor video de pe Internet cu ajutorul smartphone-ului, tabletei sau laptopului.

Chromecast face dintr-un televizor cu port HDMI un Smart TV capabil să redea videoclipuri online. Cu noul dispozitiv Google utilizatorii vor putea urmări pe televizorul din sufragerie materiale video de pe Youtube sau alte servicii de streaming video și să controleze conținutul de pe gadget-ul dorit. Avantajul acestui produs este ca va putea reda conținutul de pe o gamă largă de dispozitive, telefoane și tablete cu iOS sau Android și din browserul Chrome pentru Windows sau Mac.

După conectarea acestuia la televizor este nevoie de asigurarea unei conexiuni wireless permanente prin intermediul căreia se va conecta gadget-ul mobil. Apoi utilizatorii vor folosi în mod obișnuit aplicația de Youtube sau o alta compatibilă cu acest serviciu, iar imaginea de pe telefon, tabletă sau laptop va fi transmisă în același timp și pe televizor fără a fi nevoie de cabluri care să facă legătura între acestea. Astfel, dispozitivul mobil joacă rolul unei telecomezi multifuncționale care permite comenzile de bază (volum, pauză etc.), iar Chromecast asigură o punte între TV și platformele de streaming video.

televizor-video-internet-online-mobile-chromecast-fotoUn dispozitiv asemănător și deja folosit de foarte mulți utilizatori pentru a reda pe televizor filme, seriale și clipuri cumpărate din iTunes este Apple TV. Acesta funcționează prin intermediul serviciului AirPlay și are dezavantajul de a fi compatibil doar cu gadget-urile Apple (iPhone, iPod și iPad).

După mai multe încercări a companiei Google de a lansa un produs care să detroneze Apple TV, Chromecast reușește să atragă atenția în primul rând prin prețul de 35 de dolari, o diferență semnificativă față de 99 de dolari pentru dispozitivul Apple.

http://www.youtube.com/watch?v=cKG5HDyTW8o

Ai de gând să folosește astfel de dispozitive pentru a reda materiale video pe televizor ? Ne găsești și pe www.facebook.com/GadgetMyLove pentru discuții și articole din domeniu.

Sursă: www.ziaruldeiasi.roArticol publicat în ediția de miercuri, 31 iulie 2013, nr. 178 (6703), pagina 7.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: