CHISINAU / Gala Laureatilor Concursului National de Creatie Literara „Iulia Hasdeu”

Institutul Cultural Roman „Mihai Eminescu” la Chisinau sprijina, pentru al doilea an la rand, Concursul  National de Creatie Literara „Iulia Hasdeu”. Contributia ICR Chisinau consta în acordarea unor premii sub forma de pachete cu carti tuturor castigatorilor concursului. Aflat la cea de-a XIV-a editie, Concursului National de Creatie Literara „Iulia Hasdeu” îsi desemneaza laureatii la 25 octombrie a.c., ora 15.00, în Holul Casei Uniunii Scriitorilor.

Logo_Clipa_PREVIEW

Concursul s-a desfasurat pe doua categorii de varsta: elevi de gimnaziu si liceeni, avand patru sectiuni: poezie, proza, eseu, debut literar. Prin intermediul sau, cei mai dotati tineri din institutiile preuniversitare de invatamat din R. Moldova, sunt antrenati in competite literara alaturi de colegii lor de generatie din dreapta Prutului, conturand astfel si afirmand spatiul cultural comun, spiritualitatea romaneasca careia apartinem.

Laureatii vor veni insotiti de profesorii de limba si literatura romana, iar creatiile lor, remarcate de catre un juriu competent, vor fi publicate in paginile Revistei de Cultura si Creatie Literara Clipa, revista sub auspiciile careia este organizat concursul.

Evenimentul este organizat cu sustinerea Directiei Cultura a Primariei mun. Chisinau, a Directiei Generale Invatamant, Tineret si Sport, a Ambasadei Romaniei la Chisinau si a Institutului Cultural Roman „Mihai Eminescu”.

INFO

www.icr.ro/chisinau

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Caravana ŠKODA la ERA Shopping Park

Noi provocări pentru Patricia Pop, prima femeie care traversează România cu tractorul

Scriu în culori – „Fă o copertă nouă cărții preferate!”

Expoziția „Chipuri și cămeși”

Scrie un comentariu: