Chisinau / Expozitie de covoare basarabene, 14 octombrie

 

Chisinau / Expozitie de covoare basarabene, 14 octombrie afisInstitutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chisinău în colaborare cu Uniunea Mesterilor Populari din Republica Moldova si Primăria Municipiului Chisinău organizează duminică, 14 octombrie 2012, de hramul orasului, o inedită Expozitie de covoare basarabene.

Cele 7 covoare ale expozitiei au fost tesute de-a lungul anului 2011 în cadrul proiectului„Covorul basarabean – valoare de patrimoniu mondial initiat si sustinut financiar de către ICR Chisinău, urmărind promovarea culturii si traditiilor românesti autentice de pe teritoriul Republicii Moldova. Covoarele au fost realizate folosind tipare vechi (izvoade) si materiale de lucru (firele de urzeală, toarcerea si vopsirea lânii în coloranti naturali – vegetali) pregătite cu tehnici traditionale.

Expozitia va putea fi vizitată la standul Uniunii Mesterilor Populari din Republica Moldova, situat în imediata apropiere a Pietei Marii Adunări Nationale, pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfânt colt cu strada Puskin între orele 9.00-17.00.

INFO

www.icr/chisinau.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Caravana ŠKODA la ERA Shopping Park

Noi provocări pentru Patricia Pop, prima femeie care traversează România cu tractorul

Scriu în culori – „Fă o copertă nouă cărții preferate!”

Expoziția „Chipuri și cămeși”

Scrie un comentariu: