C’est bon E ok Rendben This is JUST A STORY

Manifestare organizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019. Cu sprijinul Institutului francez din Iași. Ficțiune poetică bilingvă RO / FR • cu un pic de Maghiară, Engleză, Germană… Spectacol (aproape) scris • jucat • cântat • dansat • improvizat de Julien Daillère. 55 min. Joi, 6 iunie 2019, ora 19:00

NB : Veniți cu un telefon mobil care are o aplicație lanternă sau cu orice fel de lampă mică ca de exemplu cele folosite pentru bicicletă. O să am nevoie de Dumneavoastră pentru a face lumina la câteva momente. Dacă nu puteți, c’est bon, e ok, rendben, this is just a story. Rezolvăm !

“This is just a story” se prezintă ca un teatru sărac din zilele noastre, combinând lumina smartphone-ului și sunetul drâmbelor de bambus. În acest spectacol caustic și poetic, relația cu publicul este construită cu umor: un act de echilibristică între stand-up și șamanism.

Astăzi, în mod paradoxal, obsesia pentru fake news, în opoziție cu ceea ce ar fi adevăratele fapte, consolidează ideea că este posibil să avem acces direct la adevăr și apoi să-l transmitem mai departe. Unii ar spune adevărul lumii, alții l-ar falsifica. This is just a story explorează dimensiunea fictivă a ceea ce este prezentat ca adevăr.

De ce sunt bărbații diferiți de femei? Ce ne așteptăm de la roboți și oameni pentru societatea de mâine? De ce oaia arată atât de ciudată în faimoasa baladă a Mioriţei?

Trecerea de la o limbă la alta, între franceză și română, va permite transmiterea unei versiuni inteligibile a spectacolului pentru fiecare persoană care vorbește cel puțin una dintre aceste două limbi. Aceast procedeu va crea un spațiu de îndoială și, prin urmare, de imaginație. De asemena, el va încuraja interpretarea altor semne pentru a scăpa de o înțelegere pur intelectuală: o poveste nu este niciodată înțeleasă, este întotdeauna re-inventată.

+ dezbatere: “Margina fericită” marți 04 iunie 2019 la 18:00
+ workshop de teatru miercuri 05 iunie la 16:00

Munca de creație la “This is just a story” a început în aprilie 2018, cu participarea lui Julien Daillère la sesiunile FMR organizate de asociația Colectiv A la Fabrica de Pensule, loc de creație independent din Cluj-Napoca. Manifestare organizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019. Cu sprijinul Institutului francez din Iași.

REZERVARE

Rezervare: teatrufix.ro/

INFO

Hala Fix

Strada Bucium 34 – Moldomobila, poarta 1, Iasi

www.teatrufix.ro

www.facebook.com/TeatruFix

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: