Cerneală și celuloid: „Game of Thrones” (de la universul ficțional la referințele istorice)

În această săptămână, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași propune publicului, în cadrul proiectului Cerneală și Celuloid, o dezbatere despre serialul-fenomen „Game of Thrones”, difuzat în România sub numele „Urzeala tronurilor”.

Cu o acțiune extremă, deopotrivă criticat și adulat, serialul este o adaptare pentru televiziune după seria de romane „Cântec de gheață și foc”/„A Song of Ice and Fire” a autorului George R.R. Martin, o povestire-dramă ficțională medievală despre luptele pentru putere dintre cele șapte regate din Westeros.

Proiecția, în format blu-ray, are loc la Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola, nr. 34), joi, 10 august 2017, de la ora 17.30 și cuprinde mai multe secvențe din sezonul șase. Vom parcurge drumul prin captivanta lume a celor șapte regate alături de jurnalistul Vlad Frânghiu, care va susține o prelegere despre raportul dintre romanul original și producția tv, având în vedere că, începând cu sezonul șase, scenariul nu s-a mai bazat direct pe volumele lui George R.R. Martin.

Serialul a înregistrat o sumedenie de recorduri, precum: cea mai extinsă difuzare la nivel mondial a unui serial de televiziune (173 de state); record de audiență (premiera sezonului șapte a fost urmărită live de 10,1 milioane de telespectatori și alte 6 milioane de vizualizări prin abonații la serviciile HBO Now și HBO Go), dar și cel mai piratat serial din toate timpurile (primul episod din cel de-al treilea sezon a fost descărcat de 1 milion de ori în mai puțin de 24 de ore); cel mai scump episod a unui show tv (10 milioane de dolari pentru episodul „Bătălia bastarzilor” din sezonul 6) și cel mai recompensat serial din istoria televiziunii (246 de premii, din care 38 de premii Emmy și alte 441 de nominalizări).

Intrarea este liberă!

Proiectul „Cerneală și Celuloid” al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” își propune realizarea unor paralele între anumite filme și cărțile care le-au inspirat. Activitățile se desfășoară de două ori pe lună, din două în două săptămâni, iar intrarea este liberă.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

PE ACEEASI TEMA:

Marea Unire de la 1918. Proiectul unei generații

Radu Gyr. Esența poeziei din temniță și activitatea publicistică

Biblioteca de vacanță – Filiala „Ion Creangă”

Cerneală și Celuloid: ”Ultima noapte de dragoste”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Școala de vară pentru pitici, 23 – 27 iulie 2018

Seara cu Antreprenori marca JCI Iaşi, ediţia a V-a

Clubul Cinefililor va invita la film: ”La mala educacion” (2004)

The Glimpse LIVE @Underground Pub

Scrie un comentariu: