Centrul Diecezan Caritas Iași celebrează 25 de ani în slujba comunității

Afis-jubileu

Centrul Diecezan Caritas Iași anunță aniversarea a 25 de ani de existență și muncă în slujba comunității, o rodnică perioadă de activitate în favoarea aproapelui aflat în momente dificile. Cu această ocazie, în zilele de 10 și 11 noiembrie 2015, la Hotel Capitol și la sediul proiectelor Caritas, vor avea loc o serie de evenimente jubiliare.

Evenimentul reunește personalitățile implicate în programele Centrului Diecezan Caritas Iași fiind așteptate presa și oficialități locale, reprezentanții filialelor din România ale organizației, precum și parteneri din țară și străinătate.

Centrul Diecezan Caritas Iaşi, în frumoasa sa istorie de 25 de ani, a urmărit cu mare interes şi fidelitate un adevărat ideal, să arate că întreaga sa activitate în slujirea comunităţii este fundamentată pe această logică profundă a lui Cristos şi a Bisericii. Credinţa trebuie să se arate în fapte printr-o dragoste mereu inventivă în favoarea comunităţii şi, desigur, destinată celor în nevoi, bine ştiind că numai dăruind poţi dobândi“,  declară Petru Gherghel, episcop de Iași.

La ceas aniversar, dorim să aducem mulțumiri tuturor celor care au susținut Centrul Diecezan Caritas Iași în promovarea solidarității și a dreptății sociale: binefăcători, voluntari și beneficiari ai proiectelor noastre, asociații partenere din țară și din străinătate, asociații Caritas de pretutindeni și autorități.

Promovând caritatea de 25 de ani, Centrul Diecezan Caritas Iași este organizat pe trei domenii majore de activitate: Copii, tineri, familii; Vârstnici și persoane cu dizabilități; Formare și proiecte europene. Astfel, organizația se implică în mod constant în viața comunității locale, pe diferite arii de acțiune, furnizând servicii sociale persoanelor defavorizate și oferind modele de bune practici pentru ajutorarea și dezvoltarea societății.

Pe data de 10 noiembrie, începând cu ora 9:00, la Hotel Capitol se va desfășura conferința destinată Jubileului, în cadrul căreia sunt invitați reprezentanți ai Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, autorități și oficialități locale, reprezentanți ai ONG-urilor, ai Facultății de Filosofie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, precum și parteneri externi ai asociațiilor din Italia, Franța și Germania. Ziua va fi încheiată cu Liturghia de mulțumire prezidată de Preasfințitul Petru Gherghel, la Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină”.

Activitățile jubiliare vor continua pe 11 noiembrie cu vizite realizate în cadrul câtorva dintre proiectele și programele Caritas (Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”, Centrul de Plasament „Sf. Iosif”), precum și în cadrul Structurilor de Economie Socială nou-înființate: Atelier protejat – CDC Plast, CDC Service, SC Social Catering.

INFO

Centrul Diecezan Caritas Iași

E-mail: contact@caritas-iasi.ro

Web: www.caritas-iasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: