Centrele studentObike intra in vacanta

WP_20160513_002

studentObike, un proiect al Asociatiei Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunta incheierea sezonului primavara – vara 2016, incepand cu data de 30 iunie 2016.

Cu un “look” foarte cool, dinamic, plin de energie, studentObike a determinat peste 14.600 de studenti sa aleaga bicicleta ca mijloc de transport zilnic, pentru recreere sau pentru deplasarea dintr-un punct in altul al campusurilor studentesti. Multumirile merg catre toti studentii care au ales bicicletele studentObike ca mijloc de transport sau de recreere, incepand din aprilie pana in iunie, si care au participat la activitatile organizate in cadrul proiectului, dar si catre autoritatile, partenerii si sponsorii care au sprijinit proiectul.

320 de biciclete au fost puse gratuit la dispozitia studentilor din Bucuresti, din trei centre universitare: Politehnica-Rectorat, Politehnica-Regie si Complex Agronomie – Herastrau, dar si in alte trei centre din tara: Iasi, Cluj si Timisoara. Studentii au putut folosi bicicletele, atat in campusul universitar, cat si in afara acestuia, de luni pana duminica, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate.

Programul studentObike  promoveaza folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ in randul studentilor. Suntem prezenti in cele mai mari centre universitare din tara, pe axa principala de transport pentru studenti, pentru ca ne dorim  sa construim un comportament responsabil fata de mediu si un stil de viata sanatos pentru tineri. Avem convingerea ca, prin acest proiect, contribuim la dezvoltarea comunitatilor si ne bucuram sa vedem ca numarul utilizatorilor studentObike este mai mare in fiecare an”, a declarat Corina Vasile, Director, Directia Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

Odata cu sfarsitul sesiunii, studentii intra in vacanta, la fel si bicicletele studentObike. Bucuria noastra creste de la un an la altul, proportional cu numarul studentilor care aleg bicicleta in drumurile lor de la cursuri, la biblioteca sau spre locuri de relaxare din campusuri sau din oras. Speram sa foloseasca bicicleta si in timpul vacantei si sa grija de sanatatea lor, dar si de mediul inconjurator. Le multumim celor peste 14.000 de utilizatori si ii asteptam plini de energie incepand cu luna octombrie”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution

In lunile aprilie – iunie 2016, centrele studenObike au inregistrat 14.610 de mii de utilizatori. Astfel, in centrele din Bucuresti, localizate in Complex Agronomie – Herastrau, Politehnica-Rectorat si Politehnica-Regie, peste 7509 de studenti au inchiriat bicicletele studentObike. Studentii ieseni au mers la centrul de inchiriere de la Facultatea de Constructii in numar de peste 4.107 si peste 765 de studenti din Cluj au inchiriat bicicletele galbene de la centrul de inchiriere din Complexul Hasdeu. Studentii din Timisoara au inchiriat si ei bicicletele galbene de la centrul aflat in Campusul Universitatii de Vest, totalizand peste 2.229 de inchirieri in primele luni ale sezonului 2016.

Despre studentObike: studentObike este un proiect national de bike-sharing gratuit pentru studentii din sase centre universitare, aflate in Bucuresti (trei centre), Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara. In cei cinci ani de functionare, programul  « studentObike » a reusit sa scoata peste 115.000 de studenti la pedalat. studentObike este implementat in campusurile universitatilor partenere: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Vest Timisoara, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.  Proiectul studentObike se desfasoara in parteneriat cu Primaria Generala a Capitalei, Primaria Municipiului Timisoara, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Primaria Municipiului Iasi, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

Despre Raiffeisen Bank:Raiffeisen Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, oferind o gama completa de produse si servicii de calitate superioara persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (Raiffeisen Smart Mobile) si internet banking (Raiffeisen Online). Raiffeisen Bank are o retea de peste 500 agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti, dintre care 100.000 de IMM-uri si 8.200 corporatii mari si medii.

Despre Green Revolution:Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectful fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

INFO

www.greenrevolution.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: