Centenarul filmului romanesc. Episodul 1: Afacerea Est

PRIMUL FILM DIN CENTENARUL FILMULUI ROMÂNESC: AFACEREA EST (rezervări on-line). Sâmbătă, 3 februarie 2018, se lanseaza Centenarul Filmului Românesc la Iași.

În continuarea lansării, de la ora 16.00, va fi proiectat filmul Afacerea Est, care este și primul film din această serie a Caravanei Centenarului Filmului Românesc.

La proiecție vor fi prezenți criticul de film Irina-Margareta Nistor, regizorul Igor Cobileanski și actorii din film: Constantin Pușcașu, Daniel Busuioc.

Intrarea este gratuită, iar locurile pot fi rezervate online.

DESPRE FILM

Afacerea Est spune povestea unei prietenii dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei.

Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave.

Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: